Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Životní styl

Proti jarní únavě: Pesto z ředkvičkových lístků

Nic proti ředkvičkovým bulvičkám, ale odteď nejspíš budete za hlavní součást téhle zeleniny považovat listy. Čerstvost ředkviček poznáte právě podle listů (teď už víte, proč je chtít), ale těm s přebujelým lupením se vyhněte. Doporučujeme zpracovat nejprve listy, dokud jsou pěkně svěží, okrájené bulvičky počkají v uzavřené nádobě v chladničce.

Anonymous | 12. 04. 2020

Náročnost: Velmi snadné

Počet porcí: Pro 2-4 osoby 

Doba přípravy: Do 10 minut  

Ingredience:

čerstvé zelené lístky ze 2 svazků ředkviček, omyté a zbavené tuhých řapíků (máte-li pěkných málo, lze část nahradit polníčkem či baby špenátem)

40g strouhaného parmazánu

80g opražených loupaných mandlí

1 stroužek česneku, oloupaný

panenský olivový olej podle potřeby

mořská sůl a čerstvě mletý pepř

opečené chlebové placky (arabský chléb) + měkký tvaroh k podávání 

ČTĚTE TAKÉ: Svěží jídla proti jarní únavě

Postup:

1 Všechny přísady rozmixujte v mixéru, chopperu nebo v robotu na požadovanou konzistenci. Začněte se 2 lžícemi oleje a postupně přidávejte podle toho, jak hrubé či jemné chcete mít pesto. Podle chuti osolte, případně opepřete. Podávejte třeba ve skleničce (zbytek pak zalitý olejem zavřete a schováte do chladničky), doplněné opečenými chlebovými plackami a tvarohem. 

Za recept děkujeme www.apetitonline.cz

Pokud to není nezbytně nutné, nevycházejte v současné době ze svých domovů - a to ani pro nové číslo Marianne. Časopis Marianne si totiž můžete, bez nutnosti platit poštovné, objednat až domů. Více informací se dozvíte zde