Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Životní styl

Recept: Indická květáková polévka s panýrem

Květákové polévce indický šmrnc prostě sluší!

Anonymous | 25. 05. 2020

Náročnost: Velmi snadné

Počet porcí: Pro 6 osob 

Doba přípravy: Do 20 minut  

Vaření: 0:35

Ingredience:

  • 40g ghí nebo másla
  • 1 cibule, nakrájená nadrobno
  • 2 stroužky česneku, drcené
  • 1 lžíce strouhaného zázvoru
  • 1 dlouhá zelená chilli paprička, zbavená semen a nakrájená nadrobno
  • 2 lžičky mletého římského kmínu
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 3 lžičky žlutého koření kari
  • 1 velký květák, rozebraný na růžičky
  • 1 velká brambora, oloupaná a na kostky
  • 1 litr zeleninového vývaru
  • 400ml konzerva kokosového mléka
  • panenský olivový olej k podávání
  • 1 váleček panýru s chilli (viz recept na domácí panýr)
  • čerstvý koriandr k podávání indický chleba naan k podávání

ČTĚTE TAKÉ: Polévka je grunt

Postup:

1 V hrnci na polovině ghí nebo másla opékejte cibuli 5 minut dosklovita. Přidejte česnek, zázvor, chilli, římský kmín, mletý koriandr a kari a míchejte 2 minuty.

2 Odložte si 2 pěkné květákové růžičky. Zbylý květák a bramboru přidejte do hrnce, zalijte vývarem a přiveďte k varu. Ztlumte a za občasného míchání vařte zhruba 20 minut, až bude brambora měkká. Odložte si 2 lžíce kokosového mléka. Zbylé mléko přimíchejte do hrnce, vypněte a nechte 10 minut trochu zchladnout.

3 Mezitím v pánvi na zbylém másle opečte podélně nakrájené plátky (cca 5mm) z odložených květákových růžiček dozlatova, trvá to asi 3 minuty.

4 Polévku rozmixujte dohladka, vraťte do hrnce, osolte a opepřete. Vařte 5 minut na mírném ohni. Rozdělte do talířů, pokapejte odloženým kokosovým mlékem a olivovým olejem, ozdobte plátky ochuceného panýru a opečeným květákem. Nakonec posypte koriandrovými lístky. Podávejte s chlebem naan. 

Za recept děkujeme www.apetitonline.cz

Titulka

MARIANNE AŽ DO SCHRÁNKY S POŠTOVNÝM ZDARMA

Časopis Marianne si nyní můžete, bez nutnosti platit poštovné, objednat až domů. Více informací se dozvíte zde.