Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Životní styl

Recept na zdravý lehký oběd: Tofu se zeleninou

Krájení na nudličky, rychlé prosmažení za stálého míchání a zahuštění škrobem, takto připravovaná jídla jsou už dávno známá po celém světě. Snadno je připravíte také doma.

Anonymous | 14. 04. 2020

Náročnost: Velmi snadné

Počet porcí:

Doba přípravy: Do 20 minut  

Vaření:  0:10

Ingredience:

150 g tofu (například česnekového)

100 g čínského zelí

1 zelená paprika

2 mrkve

100 g žampionů

100 g čínských hub nebo šitake, předem namočených

5 lžic rostlinného oleje (sójový, arašídový)

3 stroužky česneku, oloupané a pokrájené

2 lžičky maizeny

100 g klíčků

4 lžíce přírodního krupicového cukru

sůl a pepř na dochucení

sezamový olej na zakapání

ČTĚTE TAKÉ: Recepty se spoustou zeleniny

Postup:

1 Tofu pokrájejte na kostky, očištěnou zeleninu i houby na co nejjemnější nudličky.

2 V silnostěnné pánvi nebo ve woku rozehřejte olej a zprudka na něm osmahněte česnek. Vsypte zeleninu i houby a za stálého míchání opékejte asi čtyři minuty. Ochuťte solí, pepřem a cukrem, zalijte škrobem rozmíchaným v troše vody a nechte přejít varem.

3 Vložte kostky tofu a klíčky, promíchejte a dále nevařte. Zakápněte sezamovým olejem a ihned podávejte.

Za recept děkujeme www.apetitonline.cz

cover

MARIANNE AŽ DO SCHRÁNKY S POŠTOVNÝM ZDARMA

Pokud to není nezbytně nutné, nevycházejte v současné době ze svých domovů - a to ani pro nové číslo Marianne. Časopis Marianne si totiž můžete, bez nutnosti platit poštovné, objednat až domů. Více informací se dozvíte zde