Vaříme ze zásob: Rajčatovo-cizrnové kari
Tohle nádherně barevné jídlo prozáří i ten nejpošmournější den!
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 10 minut
Vaření: 0:30
Ingredience:
2 lžíce olivového oleje
2 cibule, nakrájené na tenká kolečka
1 velký stroužek česneku, drcený
1 lžička koření garam masala
1 lžička mleté kurkumy
1 lžička mletého koriandru (nebo fenyklu či kmínu)
400g konzerva krájených rajčat
400ml konzerva kokosového mléka
sůl a čerstvě mletý pepř
400g konzerva cizrny, scezená a propláchnutá
2 hrsti třešňových rajčátek, rozpůlených
1 svazek koriandru, nakrájený nahrubo
vařená dlouhozrnná rýže (např. basmati) k podávání
ČTĚTE TAKÉ: Jak vařit ze zásob?
Postup:
1 Ve velkém rendlíku rozehřejte olej na mírném ohni a opékejte na něm cibuli doměkka (asi 5 minut). Pak vmíchejte česnek a koření, nechte minutu rozvonět. Zalijte rajčaty, promíchejte vařečkou a zvolna vařte 10 minut.
2 Přilijte kokosové mléko, osolte a opepřete. Přiveďte k varu, ztlumte oheň a vařte 10–15 minut, až omáčka zhoustne.
3 Vsypte cizrnu a rajčátka, prohřejte. Posypte koriandrem a podávejte s rýží.
NĚCO NAVÍC
Namísto koření garam masala, kurkumy a koriandru můžete použít kari koření podle vlastní chuti.
Za recept děkujeme www.apetitonline.cz
Pokud to není nezbytně nutné, nevycházejte v současné době ze svých domovů - a to ani pro nové číslo Marianne. Časopis Marianne si totiž můžete, bez nutnosti platit poštovné, objednat až domů. Více informací se dozvíte zde.