Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Životní styl

3 nejroztomilejší domácí mazlíčci aneb pořiďte si rodinného kamaráda

Máte pocit, že vaší rodině chybí chlupatý kamarád? Přemlouvají vás děti k pořízení domácího mazlíčka? Skvělé! Ještě, než se pro nějaké zvířátko finálně rozhodnete, seznamte se s těmito třemi roztomilými stvořeními.

Promotion | 10. 08. 2018

Pes pomeranian: Denní dávka roztomilosti

Existuje vůbec někdo, kdo nezná světovou celebritu mezi pejsky, roztomilého psa jménem Boo? Pokud patříte mezi ty, kteří s tímto miniaturním plemenem ještě neměli tu čest, pak vám ho v krátkosti představíme. Pomeranian je trpasličí plemeno psa, které bývá často zaměňováno s trpasličím německým špicem, ten má ale špičatější rysy v obličeji a jeho cena je mnohem nižší. Pomeraniani patří mezi neustále vesele naladěná plemena psů, vyznačují se nesmírnou přátelskostí, milují společnost a umí být velmi elegantní i hraví.

Kde sehnat pomeraniana a kolik stojí?

Sehnat čistokrevného pomeraniana je v Čechách velmi obtížné, většinou narazíte na křížená plemena nebo štěňata z množíren, odkud vám je rozhodně nedoporučujeme pořizovat, pokud nechcete strávit čas a hromadu peněz v ordinaci veterinárního lékaře. Dovézt si jej můžete z Anglie nebo USA, v ČR se pak jeho cena pohybuje kolem 50 000 korun.

Exotická krátkosrstá kočka: Mírumilovný povaleč

Pokud toužíte spíše po kočce, minimálně svým výrazem vám učaruje exotická krátkosrstá kočka, která vznikla zkřížením perské, britské a americké krátkosrsté kočky. A od všech si vzala to nejlepší – po britské kočce zdědila klidnou povahu, po peršance neobvyklý kukuč a po americké straně rodokmenu praktickou krátkou srst. Exotické kočky vám svou vyrovnaností a umírněností vnesou domů klid a harmonii, přesto však potřebují místo, kde se budou moci trochu vyřádita také obrousit drápky, aby vám nezničily nábytek. Vaši kočičku i váš nábytek proto potěší perfektní škrabadlo pro kočky z e-shopu Hawaj.

Kde sehnat exotickou krátkosrstou kočku a kolik stojí?

Exotickou krátkosrstou kočku seženete v chovatelských stanicích. Opět si dejte pozor na to, abyste z nevědomosti nekoupili kotě od množitelů, protože může trpět různými chorobami. Chovatelské stanice, které vám nabídnou kotě s průkazem původu a chovatelských servisem, najdete snadno přes internet a kotě v nich stojí průměrně 7-10 000 korun.

Exotická krátkosrstá kočka

Teddy králíček: Umazlený chlupáč

Třetí místo za nejrozkošnější zvířátko udělujeme teddy králíčkovi – velmi oblíbenému zakrslému plemeni, které vzniklo zkřížením angorských, liščích a barevných zakrslých králíků. Teddy králíček, v češtině zakrslý teddy pochází z Německa a Holandska a svůj anglický název „teddy“ si vysloužil díky svému plyšovému vzhledu. Rád se mazlí, ale počítejte s celoročním línáním. A nezapomínejte také, že každý králík, včetně maličkého teddyho, potřebuje alespoň jeden metr dlouhou klec a každý den několik hodin volného běhání po bytě.

Kde sehnat teddy králíčka a kolik stojí?

I králíčka vám doporučujeme shánět v chovatelské stanice. Určitě ho nekupujte ve zverimexu, protože bývají nemocní a pokud vám neumře pár dnů po přinesení, hrozí vám poměrně vysoké riziko zdravotních komplikací v budoucnu, například s přerůstáním zubů. U prověřeného chovatele seženete teddy králíčka s výpisem předků, s veškerým chovatelským servisem a často levněji než ve zmiňovaných zverimexech, a to od 400 do 1 000 korun.

Teddy králíček