Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Zábava

Adele, David Bowie nebo Madonna! Senioři se nechali vyfotit jako hudební hvězdy

Koronavirus a s ním i nutné sociální distancovaní nepřidalo na náladě mladým ani starším lidem. Obzvláště senioři žijící v pečovatelských domovech přišli ze dne na den o kontakt s blízkou rodinou i vnějším světem. Naštěstí jeden londýnský dům pro seniory přišel s nápadem, jak své obyvatele rozptýlit a zlepšit jim náladu.

Když se 12. března uzamkly dveře pečovatelského domu Sydmar Lodge Care v Edgwaru, málokdo tušil, že uzamčení před vnějším světem potrvá několik měsíců. Několik měsíců plných smutku po blízkých, špatné nálady i skleslé atmosféry, která na zdravotním stavu seniorů příliš nepřidávala. Koordinátor aktivit Robert Speker ale přišel na skvělý způsob, jak klienty zabavit. Jako amatérský, avšak vášnivý, fotograf se rozhodl, že seniory vyfotí v tak trochu netradiční podobě - jako hvězdy hudebních alb!

Od Adele až po Bowieho

Domovy seniorů po celém světě čelily uzavření a ztrátě mnoha venkovních aktivit. Proto bylo důležité, aby zaměstnanci rychle zareagovali, a vymysleli činnosti, které seniory zabaví a přivedou na jiné myšlenky. "Tenhle nápad jsem měl už před měsícem. Začal jsem fotit fotky a přemýšlel jsem, kteří obyvatelé pečovatelského domu mají něco společného s vybranými umělci. Od toho jsem se odpíchl," řekl Robert Speker pro BBC. A tak začala fotografická jízda, během které se třiadevadesátiletá seniorka Vera proměnila ve zpěvačku Adele, Lilionna v Madonnu nebo Roma Cohen v Davida Bowieho. 

David Bowie
Jedna z nejzdařilejších proměn. 
Zdroj: @robertspeker

Nutno podotknout, že si senioři i Robert Speker dali opravdu záležet. Za každou fotografií můžete vidět velký kus odvedené práce, který se podepsal na výsledné fotce. Povedený make-up, styling i světelné aranžmá dokázalo udělat ze seniorů hvězdy prvního formátu. A pokud se ptáte, zda se naplnil hlavní cíl projektu, pak je odpověď zcela jednoznačná. Naplnil! "Během celého focení jsme se doopravdy nasmáli," vzpomíná koordinátor aktivit a dodává, že chtěl ukázat domovy seniorů jako místo, které za každou cenu nemusí být smutné. My si myslíme, že se mu to povedlo na jedničku s hvězdičkou. 

Podívejte se, jak se senioři proměnili v hudební hvězdy

ČTĚTE TAKÉ: Fotky z dovolené jako od influencerů! Jak na to?

Titulka

Časopis Marianne si nyní můžete, bez nutnosti platit poštovné, objednat až domů. Více informací se dozvíte zde.