Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Zábava

Annie Lennox: zpěvačka bojovnice

Info ikona
Annie Lennox

Čím je starší, tím je hezčí, čím míň je namalovaná, tím je ženštější a půvabnější. Zpívá jako o život a se stejnou vervou přesvědčuje lidi po celém světě, že AIDS je opravdu hodně zákeřná nemoc a obří problém.

Redakce Marianne | 2. 03. 2013

Mnoho cen, mnoho mužů

Annie, které bude v prosinci padesát devět let, o sobě dala poprvé vědět už na konci sedmdesátých let. Hvězdou se ale stala hlavně v těch osmdesátých, kdy byla součástí skupiny Eurythmics. Na začátku devadesátých let vydala první sólovou desku Diva a po ní mnoho dalších.

Během své kariéry získala spousty cen (včetně Grammy) a je vnímaná jako největší žijící bílá soulová zpěvačka. Oprávněně, po celém světě prodala přes osmdesát milionů desek!

Pestrý byl i její osobní život. Poprvé se na dva roky vdala za stoupence hnutí Hare Krišna Radhu Ramana. Od roku 1988 do roku 2000 byl jejím manželem izraelský filmový a hudební producent Uri Fruchtmann, se kterým má dvě dcery a syna. Loni v září se provdala do třetice, za jihoafrického gynekologa Mitche Bessera, a vyvdala dva syny.

 

Charita nejen pro média

Kromě zpívání pravidelně jezdí do Afriky, kde se potkává s nakaženými HIV a shání pro ně peníze. Neváhá nosit tričko s velkým nápisem HIV Positive a věříme jí, že to dělá opravdu kvůli pomoci, a ne kvůli reklamě jako spousta dalších celebrit.

Až nebudete mít co dělat, pusťte si na YouTube její klip Many Rivers To Cross Full Story. Připravte si k němu ale kapesníky. Tahle žena ví, o čem zpívá a proč.

Video si můžete pustit ZDE.

event-picture