Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Životní styl

Facebook cenzuruje stránku, na které jsou fotky bez retuše! Proč?

Info ikona

Proč sociální síť blokuje pravou krásu?

Nikdo se nediví tomu, když sociální sítě zablokují stránky, které obsahují citlivý či vulgární obsah. Před nedávnem ale Facebook cenzuroval stránku s názvem „Behind the Scars“. Za touto stránkou stojí fotografka Sophie Mayer, která bojuje s všeobecně známým ideálem krásy. Hlavním cílem stránky bylo ukázat, že i lidé s popáleninami či jizvami jsou krásní a rozhodně se nemají za co stydět. Stydět by se naopak měl Facebook, který odstranil účet z důvodu „porušení podmínek“.

Jizvy
Zdroj: behindthescars_

Sophie Mayer následně svým fanouškům skrze Instagram vzkázala, že hodlá ve svém boji pokračovat. Zároveň si posteskla nad tím, že podobné projekt by měly být sociálními sítěmi podporovány než cenzurovány. Navíc fotografka dodává, že nechápe dnešní dobu, kdy se do popředí zájmu dostávají pouze retušované fotografie, které v sobě nenesou pravý příběh.  Momentálně se situace má tak, že se Sofie proti rozhodnutí Facebooku odvolala a čeká na verdikt ze strany sociální sítě.

jizvy
Zdroj: behindthescars_

Samotná projekt Behind the Scars vznikl v dubnu 2017. Od té doby Sofie vyfotografovala přes stovku lidí, kteří mají na svém těle šrám či vzpomínku na nepříjemnou nemoc či nehodu. Specifikem projektu je, že pod každou fotografií si můžete přečíst životní příběh daného člověka. Jedná se tedy o velmi emotivní fotografie i věty, které málokoho nechají chladným.

Co si o tomto projektu myslíte? A má Facebook právo stránku cenzurovat?

ČTĚTE TAKÉ: 6 typů žen, které byste měla přestat sledovat na Instagramu