Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Téma Marianne

K čemu je dobré umět flirtovat?

Myslíte si, že umění flirtu je dobré pouze k seznámení s vhodným protějškem? Omyl! Pomáhá nám fungovat ve společnosti a zvyšovat vlastní vnímavost vůči okolí. Osvojením několika základních pravidel flirtu oprášíte svoji sociální inteligenci. Ukážeme vám, jak na to!

Redakce Marianne | 19. 02. 2013

Někteří lidé jako by se se sociálním cítěním a empatií narodili. Elegantně a nenuceně se pohybují ve společnosti a ta je vítá s otevřenou náručí. Jestliže však patříte spíše mezi tvory s uzavřenější povahou a v místnosti plné lidí se cítíte nesví, můžete se grandióznímu chování trochu přiučit. Chce to jen se více otevřít a nebát se být spontánní.

Zapomeňte na náhodu

Přiznejte se, kolikrát jste někdy z úst vypustila slova typu: „To, že jsem získala tuhle práci, byla obrovská náhoda.“ Nebo: „Toho pravého nehledám, musí to být osud!“ Naučte se nepřeceňovat význam náhody. Lidé, kteří vědí, co chtějí, za tím vědomě jdou a na sobě v tomto směru také pracují. Uchopte osud pevně do vlastních rukou a nepřenechávejte nic náhodě. Ta stejně podle Petera Hollingera, autora knihy Flirtování aneb Seznámit se je tak snadné, ani neexistuje.

Začněte u sebe

Máte problém vcítit se do druhých? Zkuste nejprve obrátit pozornost k sobě. Vnímejte své pocity a nebojte se je sdělit druhým. Při komunikaci s druhými se nebojte být osobnější.

S pravdou ven

Buďte si dobře vědoma svých předností i nedostatků. Své klady vyjadřujte bez obav. Sympatie okolí si však získáte i sebevědomým přiznáním vlastních slabin. Ale také zde platí ono otřepané – všeho s mírou…

Ochutnejte vtipnou kaši

Ne každý z nás je rozený vtipálek a bavič. Přesto je to právě humor, který lidi sbližuje. Bavíte se večer s někým ohromně vtipným – klidně mu zalichoťte a řekněte, jak skvěle vás pobavil. Potěší ho to a bude otevřený další konverzaci. Naučte se také zasmát sama sobě. Ukáže tím svoji velkorysost a zdravé sebevědomí.

Vzbuďte zájem

Když jdete na rande, tak se snažíte se vyšvihnout. Ve společnosti nebo na večírku jde vlastně o to samé. Upozorněte na sebe nevšedním módním doplňkem nebo malou pozorností pro hostitele.

Nepližte se

Chystáte se někoho oslovit? Počkejte, až k sobě budete stát čelem. Plížit se za zády je zakázáno! Nechcete přece někoho přepadnout, ale jen ho pozdravit.

Jaké flirtovací nebo společenské triky jste si osvojila vy? Napište nám o tom na Facebooku!