Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Životní styl

Kde najít chlapa v době internetové?

Info ikona

Podívala jste se samotě tváří v tvář, a zjistila jste, že single život není nic pro vás? Pak přichází na řadu zásadní otázka – kde najít v dnešní době partnera?

Když vám bylo deset, stačilo dát pohlednému spolužákovi opsat domácí úkol, a už si vás po vyučování vedl za ručičku. V sedmnácti byl úspěch zaručen v momentě, kdy jste si vzala krátkou sukni a vyrazila do nejbližšího baru. V pětadvaceti jste při přijímacím pohovoru zamrkala na svého šéfa, a dostala jste nejen skvělé místo, ale o pár měsíců později i nádherný zásnubní prstýnek…a za dalších deset let i luxusní kopačky. Ať už je vám tento příběh povědomý, nebo jste prožila trošku pozměněný scénář, jedno je jasné - den za dnem přemýšlíte, kde najít svou novou spřízněnou duši.

Stáhněte appky, jsou tam bradky

Technologie vládnou světu a bylo by naivní si myslet, že nezasáhnou milostnou sféru. Zatímco v devadesátých letech frčely online seznamky, dnes se pohlední pánové kumulují v seznamovacích aplikacích. Pokud vám v hlavě problikla myšlenka, že takové seznámení je nebezpečné, pak ji rovnou zažeňte někam hodně daleko. Vždyť se sympaťákem si můžete zprvu jenom psát, a až posléze vyrazit na rande, ideálně třeba do kavárny, kde budete naprosto v bezpečí. Pro začátečnice je vhodný Tinder! V této aplikaci posouváte obrázky pánů buď doprava (líbí se vám), nebo doleva (pryč s ním). Pokud i on posune vaši fotku doprava, vznikne spojení a teprve v tento moment vám bude umožněno chatovat. Poslední průzkumy navíc odhalily, že na Tinderu je přes 10 milionů uživatelů, což už je pěkně solidní výběr. Navíc díky němu si až 1 milion lidí týdně vyrazí na rande, které může být předzvěstí něčeho většího. Pokud Tinder nebudete hned od první minuty brát vážně, určitě vás překvapí. Samozřejmě, že na něm narazíte na velmi prazvláštní pány, to ale ještě neznamená, že tam nemůžete nalézt někoho, s kým ráda vyrazíte ven. A i kdybyste měla zažít jenom jedno rande ve formě večeře, je to stále o chlup vzrušující, než sedět doma a večeřet suchý rohlík.

Pár

Za zmínku stojí také trošku neobvyklá seznamka, která sdružuje pány s plnovousem, bradkami či kníry. Pokud vás z jakéhokoliv důvodu tento typ mužů přitahuje, pak neváhejte a stahujte Bristlr. S touto aplikací najdete toho nejzajímavějšího hipstera v okolí, který vás zasvětí nejen do tajů kostkované košile a filtrované kávy. Trojici seznamovacích aplikací uzavírá Luxy – aplikace pro náročné, kterým rozhodně záleží na tom, kolik jejich budoucí partner vydělává. Zároveň byste ale měla vědět, že se za aplikaci platí. No není lepší mít skromnější požadavky a stáhnout si léty ověřený Tinder?

Neseďte v koutě

Lamentovat nad svým milostným životem v teplácích a teplých papučích by dokázala každá žena, vyrazit ale sama do společnosti, to už chce notný kus sebedůvěry. Myslete na to, že doma v obýváku potkáte leda tak roztoče, raději to roztočte na výstavě, v knihovně, v divadle nebo třeba na oslavě své kamarádky. Pokud do společnosti budete chodit pravidelně, pak by v tom byl čert, aby vás dříve nebo později nějaký pohledný chlap neoslovil. Nebo vy jeho. Především jde o to, abyste se nebála a sama sobě věřila. Už dávno bohudík (nebo snad bohužel?) neplatí, že na rande zve pouze příslušník mužského pokolení.

Zlatá rada na závěr

Přestaňte hledat! I když vám tato věta může přijít jako otřepaná fráze ze seriálu pro ženy středního věku, uznejte, že na ní je něco pravdivého. Pokud se upnete na hledání partnera, je velká pravděpodobnost, že ho v brzké době nenajdete. Zaměřte se raději sama na sebe a na své koníčky, které vás dělají šťastnou. Uvidíte, že láska si vás brzy najde.