Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Životní styl

MARIANNE TESTUJE: Dárky ke Dni otců

Víte, jaký svátek připadá na třetí červnovou neděli? Den otců. na rozdíl ode dne Matek se ale v česku příliš neslaví. Není to škoda? Pojďme to změnit! Redakce Marianne se spojila se zážitky.cz a otestovala, jakými dárky uděláme mužům největší radost. Třeba inspirujeme i vás!

Anonymous | 4. 06. 2019

S HLAVOU V OBLACÍCH

Zástupkyně šéfredaktorky Petra Šroubek Pohlová se bojí létat. Vybrala si proto let balonem, jak jinak.

Víte, já jdu do toho zážitku s balonem jen kvůli muži a synovi, aby si na Den otců užili legraci. Já si pak radši vystoupím, než to vzlítne,“ pípám směrem k Pavlu Božoňovi, který má za sebou 1200 přeletů. Ten jen mávne rukou, jmenuje mě pilotkou (nemám ani řidičák!!!) a nechá mě na rozjezd přidávat plyn. Soustředím se na ovládání páky, a než mi v sedm ráno dojde, k čemu celá tahle operace asi povede, je balon zhruba sto metrů nad zemí. Strach je okamžitě pryč. Pozoruju střechu Konopiště a koruny stromů, takhle „zblízka“ je z letadla nikdy neuvidím. Sleduju, jak stín našeho balonu pomalu klouže krajinou. Poslouchám ticho a cítím se jako hrdinka verneovky Odvážná letkyně Petra (tu tedy Jules nenapsal, ale měl). Ani trochu se mi nechce dolů, ale co se dá dělat, všechno jednou končí.

Můj zážitek v kostce:  Ticho, klid, splynutí s přírodou. Let balonem působí na první pohled adrenalinově, ale přinese vám zážitek zenových rozměrů. A absolutně čistou hlavu.

BALON

NA UMĚLÉ VLNĚ

Produkční Klára McMahon se z lásky k tátovi zmítala v rozbouřené vodě.

ako malá jsem s tátou trávila každé prázdniny windsurfingem na Lipně, proto bylo o zážitku ke dni otců rozhodnuto celkem rychle: zkusím surfování na umělé vlně. Není to ryze mužský sport, ale určitě to není nic pro něžné princezny. Což jsem ale pochopila až druhý den, když jsem pro namožené svaly téměř nemohla vstát z postele.  
Začíná se jízdou na bodyboardu, menší pěnové desce, kterou člověk drží pevně u hrudníku. Jak se koriguje směr jízdy v proudu vody dosahujícím 70 km/h? Pomocí stehen a nártů, musíte ale pořádně zabrat. Jinak vás totiž vlna vynese příliš rychle do dopadové zóny a vy si moc nezajezdíte. Když se cítíte jistí, instruktor vás vyzve k otočkám, válení sudů, házení míče nebo sezení na boardu v tureckém sedu – pokud jste se až doposud nevykoupali, teď vás to nemine. Ta pravá výzva ale začíná až jízdou na surfu vestoje. Svou velikostí i tvarem připomíná skateboard, je i podobně vratký. Pokud máte zkušenosti se snowboardem nebo skatem, máte definitivně výhodu, v opačném případě vám instruktor ukáže správný postoj, prvních pár kol vás bude držet za ruku a pak už je to na vás.

surf

Můj zážitek v kostce: Rychle zjistíte, proč mají surfaři tak vypracovaná těla. Ačkoli se zdá, že na prkně jen tak postáváte, ve skutečnosti se zoufale snažíte nespadnout a zapojujete svaly, které v běžném životě nikdy nepoužijete. 

ŘIDIČKOU TANKU

Módní redaktorka Eliška Vrbová si díky Zážitky.cz odskočila z přehlídky k tanku. Co by člověk pro tátu neudělal, že.

Hlavně se pevně držte!“ kladli mi od příjezdu do Milovic na srdce pánové z Offroad Action. Přiznám se, že mi to trochu nahánělo strach. Do samého začátku mé patnáctiminutové projížďky bojovým tankem T55 jsem vlastně netušila, do čeho jdu. Budu sedět vevnitř? Nebo nahoře? Budu celá od bláta? Podle instrukcí se vyšplhám nahoru na tank, sedám si na okraj otvoru, kterým se leze dovnitř, a pevně se chytnu zafixovaného víka. Vyjíždíme a já si opakuji mantru, že se musím pořádně držet. Zpočátku mi to jen nepřipadá vůbec důležité. Jedeme pomalu, navíc terén je úplně rovný. Vzápětí ale zjistím, jak moc jsem se mýlila. Začíná ta pravá jízda. Přes neskutečný hluk neslyším vlastního slova a mám co dělat, abych se z okraje tanku neskutálela dolů. Největší výzvou byly rozhodně zatáčky!

Můj zážitek v kostce: S tankem jsme několikrát objeli areál a po skončení jízdy nás čekala prohlídka vojenské techniky. Tahle akce je ideální pro milovníky armády.

tank

CO TESTOVALY DALŠÍ ČLENKY REDAKCE? TO SE DOZVÍTE V ČERVNOVÉ MARIANNE.

TITULKA

Související články

Životní styl

<span>Temná strana optimismu: Proč se vždy nevyplácí myslet pozitivně?</span>

Temná strana optimismu: Proč se vždy nevyplácí myslet pozitivně?

Životní styl

<span>Přátelstvím ku zdraví aneb Proč je dobré mít v práci nejlepší kamarádku?</span>

Přátelstvím ku zdraví aneb Proč je dobré mít v práci nejlepší kamarádku?

Životní styl

<span>Omlouváte se až přespříliš? Naučte se, jak to změnit, jinak se budete trápit celý život</span>

Omlouváte se až přespříliš? Naučte se, jak to změnit, jinak se budete trápit celý život

Životní styl

<span>Vztahy mladých: Jak se seznamuje generace Z a co ve vztazích hledá?</span>

Vztahy mladých: Jak se seznamuje generace Z a co ve vztazích hledá?