Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Zábava

Nejen pro milovníky Harryho Pottera! Staňte se studentem čar a kouzel

Info ikona

I z mudly může být čaroděj.

Příběh Harryho Pottera a jeho přátel si získal srdce nejen mladých čtenářů, ale i těch dospělých! Není divu, napínavé dobrodružství plné magie, kouzel a skvělých hereckých výkonů strhlo ke sledování všechny, kterým fantasy svět není cizí. Pokud patříte mezi nadšené fanoušky Harryho Pottera, nebo ve svém okolí máte někoho, jehož největším snem je hrát famfrpál, pak zpozorněte. Bradavice totiž nabírají nové studenty! 

Online výuka kouzlení

I svět čar a kouzel prošel digitalizací, a tak nečekejte klasické hodiny v gotických učebnách, nýbrž moderní online výuku. Na výběr máte z přednášek zaměřených na obranu proti černé magii, na bylinkářství nebo dějiny magie. Každý student jistě ví, že důležitou součástí studia je i knihovna. Nebojte se, i tu ve virtuálních Bradavicích objevíte! Pokud vám angličtina nedělá problém, jistě se začtete do prvního dílu Harryho Pottera nebo do povídek od samotných fanoušků. Nedílnou součástí studia v Bradavicích jsou i školní spolky, do kterých se můžete jakožto student přihlásit. 

Od studia v Bradavicích vás dělí pouze kliknutí na web Hogwarts is here. A nebojte se, školné platit nemusíte.

Harry Potter
Zdroj: Warner Bros

Na studium se necítím

Pokud si myslíte, že už studentská léta máte za sebou, pak pro vás máme příjemnou alternativu. Na začátku dubna byla spuštěna platforma Harry Potter at Home, na které objevíte hádanky, hry a články spojené s Harrym Potterem. "Doufám, že tato iniciativa dopřeje dětem a dospělým vítané rozptýlení během jejich karantény," uvedla autorka J. K. Rowlingová při spuštění webu. Navíc se na stránce pravidelně objevují videa, ve kterých slavné osobnosti čtou z knížky Harry Potter a Kámen mudrců. A ruku na srdce, kdo by nechtěl znovu slyšet hlas Daniela Radcliffa? 

Obě zmiňované stránky jsou v angličtině, a tak se hodí třeba i pro školáky, kteří milují Harryho Pottera a zároveň potřebují nenásilnou formou procvičovat angličtinu. 

ČTĚTE TAKÉ: Pro mudly i kouzelníky aneb Užijte si noc v rodném domě Harryho Pottera

Titulka

MARIANNE AŽ DO SCHRÁNKY S POŠTOVNÝM ZDARMA

Časopis Marianne si nyní můžete, bez nutnosti platit poštovné, objednat až domů. Více informací se dozvíte zde.