Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Zábava

Nová várka zajímavých podcastů, které stojí za poslech

Info ikona

Tipů na nové podcasty nikdy není dost.

Zhruba před rokem jsme napsali první článek o podcastech. V té době bylo toto audio přehrávání ještě v plenkách a mnozí ani netušili, že v útrobách jejich mobilního telefonu existuje pestrá knihovna podcastů. Rok se s rokem sešel a podcasty se nejen těší velké oblibě, ale především se natáčejí o sto šest. A protože si myslíme, že podcastů není nikdy dost, rozhodli jsme se sepsat další článek s našimi tipy. 

13 hříchů rodičovství 

Ano, přiznáváme. Je to taková "malá domů", ale věřte, že tento podcast musí slyšet každý rodič. Vlastně i nerodič. Naše šéfredaktorka Monika Mudranincová s psychoterapeutem Martinem Zikmundem v něm řeší různé otázky rodičovství, o kterých by se rozhodně mělo mluvit nahlas. Pokud hledáte inspirativní a inteligentní podcast, ze kterého si můžete něco odnést, pak je 13 hříchů rodičovství přímo pro vás. 

Moje terapie

S vlnou podcastů přišly i tzv. docu-podcasty, tedy dokumentární podcasty, které nepracují s fikcí. Docu-podcasty vynikají svou autentičností i silnými příběhy ze života. Za poslech rozhodně stojí podcast Moje terapie, ve kterém vystupuje šest lidí, kterým pomohla terapeutická sezení, a šest terapeutů, kteří je jimi provedli. Dozvíte se například, jak se mladá dívka vyrovnala s velkým traumatem z dětství, nebo jakým způsobem může terapie pomoci proti úzkostné poruše. 

Tereza Ramba: do duší

I když je tento podcast ještě v plenkách (v době, kdy o něm píšeme, je vydaný první díl), už teď víme, že bude bortit podcastové příčky. Herečka Tereza Ramba si k mikrofonu zve své přátele nebo manžela a společně probírají zajímavá témata. "Povídáme si o tématech, která nás baví, čteme a probíráme se tím, co nás zrovna zaujalo, od básní od Kundery až po nejšílenější akrobatické pády. S touhou poslat do uší, těm co to potřebují, něco o duši. Povídání, které slyšíte tak, jak by probíhalo i bez mikrofonu," popisuje Tereza svůj nový podcast. A my se nemůžeme dočkat dalších dílů.

Linka

Najít zajímavý lifestylový podcast v českých audio vodách, je vyšší dívčí. Pokud ale budete pátrat poctivě, pak narazíte na Linku. Podcast, kterým provází autorka knihy Šlehačková oblaka - Tereza Salte a youtuber Karel Kovy Kovář. Tahle dvojka vám předvede, že inteligentní humor ještě nevymřel, a se stejnou grácií vám nabídne serióznější témata, na která si zbytek lifestylových podcastů netroufne. Ideální podcast pro všechny, kteří hledají balanc mezi zajímavými a odlehčenými tématy. 

Pohřešovaná 

Možná si sami vzpomínáte na případ čtrnáctileté Ivany Koškové, která v létě 1997 zmizela beze stopy. Ani po třiadvaceti letech není jasné, co se s Ivanou stalo, a tak se dokumentarista Petr Hátle rozhodl, že případ znovu otevře. V osmi dílech podcastu Pohřešovaná promluví o případu nejen její rodiče, ale i vyšetřovatelé nebo kamarádi. Pokud vás zajímá kriminalistika, pak je tento podcast přímo pro vás. 

A pokud jste o podcastech ještě neslyšeli, pak nezoufejte. V tomto článku se dozvíte, co to podcast je, a jak si ho stáhnout do vašeho chytrého telefonu. 
 

ČTĚTE TAKÉ: K ranní kávě i běhu! Nové podcasty, které vás pobaví i inspirují

Titulka

MARIANNE AŽ DO SCHRÁNKY S POŠTOVNÝM ZDARMA

Pokud to není nezbytně nutné, nevycházejte v současné době ze svých domovů - a to ani pro nové číslo Marianne. Časopis Marianne si totiž můžete, bez nutnosti platit poštovné, objednat až domů. Více informací se dozvíte zde.