Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Životní styl

Od herců i módních návrhářů! Originální roušku můžete získat v dobročinné dražbě

Info ikona
Roušky

Rouška s puncem dobra.

Ještě před čtyřmi měsíci bychom o roušku v české domácnosti nezavadili. Jenže pak přišel koronavirus a z roušek se ze dne na den stalo nedostatkové zboží. Na to rychle zareagovaly šikovné ručičky, které sedly k šicím strojům a vykouzlily nespočet roušek nejen pro své blízké. Aktuálně je sice roušková situace stabilizovaná, ale to neznamená, že bychom jich pár neměli mít doma v zásobě. Obzvláště když víme, že rouška ještě pár týdnů bude naším každodenním doplňkem. 

Rouška pro dobrou věc
Pokud chcete svou armádu roušek posilnit o jeden originální kousek, pak byste neměli přehlédnout dobročinnou aukci #PRIBEHROUSKY, za kterou stojí Pragulic. Možná jste už sami slyšeli o Karimovi, Romanovi, Zuzce, Ivaně, Václavovi, Petrovi, Robertovi, Hanušovi či Helče, průvodcích z Pragulicu, kteří se díky své píli a odhodlání dokázali postavit z ulice zpátky na nohy a změnit své životy. Nyní však přišli o svou práci, a tudíž i o zdroj příjmů. 

Možná si říkáte, že si za to můžou sami, že každý má stejné šance a že na bezdomovectví máte jasný názor. Jenže po netradiční prohlídce Prahou s průvodci z Pragulicu možná změníte názor. Věci zkrátka nejsou vždy jen černé či bílé a někdy si prostě jen vytáhnete horší kartu do života.

Musíme si pomáhat
Chtěli byste podpořit průvodce z Pragulicu? Pak stačí, když se zúčastníte dobročinné dražby, která startuje dnes, v pondělí 11. května, na jejich facebookovém profilu. Do akce se zapojily i významné osobnosti z kulturního i módního pole, které do dražby věnovaly své originálně zhotovené roušky. Hned v pondělí se bude dražit rouška od Kláry Trojanové, na kterou herečka vyšila první písmena jmen všech členů rodiny, takže vás bude ochraňovat celá rodina a rouška vám zaručeně přinese štěstí. Za zmínku stojí i rouška od Dagmar Havlové. Bývalá první dáma věnovala bílou roušku, která byla ušita jako první z bavlněného povlečení manželů Havlových a je poslední, která nebyla darována do nemocnice, domova pro seniory či dětskému domovu. 

Dagmar
Rouška od Dagmar Havlové Zdroj: Pragulic

V případě, že toužíte po extravagantnějším kousku, pak vás jistě zaujme rouška od Jiřího Kalfaře, prvního českého návrháře, který měl přehlídku na Fashion weeku v New Yorku. Luxusní vínová rouška, kterou věnoval do dražby, je zdobena bohatou krajkou a kameny. Další nevšední rouška pochází z ateliéru módní návrhářky Zdeňky Imreczeové. Elegantní černá barva, použité hedvábí, třásně a ozdobné provazy dodávají roušce trochu té správné drzosti. Dále v aukci naleznete roušky třeba od Jany Plodkové, Ivy Pazderkové, Beaty Rajské či Kamily Vodochodské. Všechny roušky si můžete prohlédnout zde

ČTĚTE TAKÉ: Čeští návrháři šijí roušky, které rozdávají potřebným

Titulka

MARIANNE AŽ DO SCHRÁNKY S POŠTOVNÝM ZDARMA

Pokud to není nezbytně nutné, nevycházejte v současné době ze svých domovů - a to ani pro nové číslo Marianne. Časopis Marianne si totiž můžete, bez nutnosti platit poštovné, objednat až domů. Více informací se dozvíte zde.