Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >

S.O.S. vlasy: Co dělá beauty redaktorka, když má „bad hair day“?

Co dělám, když nestíhám jít ke kadeřníkovi, odrosty jsou viditelné a konečky vlasů vysušené? Tady jsou 3 kosmetické fígly, kterými zamaskujete, že zrovna nemáte vlasy jako ze salónu.

Soňa Kotulková | 22. 02. 2016
1. Na odrosty
Nechápala jsem, že by se vlasy daly pudrovat a ještě zakrývat šediny. Pak jsem to vyzkoušela, byla nadšená a teď se bez pudru na odrosty neobejdu. Používám ho na pěšinku. Nanáší se malým štětečkem a okamžitě bílé vlasy zakrývá a vypadá velmi přírozeně. Důležité je si vybrat odstín, co nejpodobnější vašemu původnímu. Líbí se mi, že na vlasech vydrží a nešpiní dokonce ani polštář. Pecka! Pudr Cover Hair, www.charming4ever.com za 1018 Kč.
 
2. Na elektrizující vlasy
Když mi vlasy létají okolo hlavy (třeba při sundávání čepice nebo když si svlékám rolák) a nejde s nimi nic dělat, může za to jejich dehydratace. Tu způsobuje časté žehlení, střídání teplot, nešetrné česání... a u mě jsou asi nejvíc na vině nejvíce mrazy. Jako první pomoc si beru hydratační spreje. Stačí je nastříkat do vlasů a okamžitě vidím rozdíl – jsou uhlazenější, jemnější a nepoletují. Můj tip: Awapuhi Mositure Mist od Paul Mitchell nebo Elixir Ultime dvoufázový olej pro objem jemných vlasů od Kérastase.
 
 
3. Na roztřepené konečky
Samozřejmě, že nejlepším řešením je konečky ostříhat, ale ne vždy to jde – třeba když si chci nechat narůst delší vlasy. Když po ruce nemám žádný speciální přípravek (například Mythic Oil od L'Oréal Professionnel), postačí mi i kokosový olej. Malé množství (stačí velikost zrnka čočky) jemně rozetřu mezi prsty vetřu do konečků. Zacelí se a zůstanou krásně lesklé. Platí zde pravidlo: Čím méně, tím lépe, jinak vlasy budou umaštěné. S profi přípravky, které mají suchou texturu, se to většinou nestane. Můj tip? Bio kokosový olej Saloos.