Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Zábava

Ten pravý, ta pravá? aneb Návrat Winony Ryder na filmové plátno

Dvojici Keanu Reeves a Winona Ryder známe z legendárního filmu Drákula. Nyní se po pětadvaceti letech znovu setkali před kamerou v romantické komedii Ten pravý, ta pravá?.

Eliška Vrbová | 22. 08. 2018

Romantických komedií o svatbách není nikdy dost, zvláště pak takových, kdy oba hlavní hrdiny hrají skutečné filmové hvězdy. Keanu Reevese snad ani nemusíme představovat a Winonu Ryder si pamatujeme například z filmů Střihoruký Edward, Podzim v New Yorku, Věk nevinnosti nebo Drákula, kde si zahrála právě s Keanu Reevesem. V poslední době se však Winona na filmovém plátně příliš neobjevovala, hraje totiž jednu z hlavních rolí v jednom z nejpopulárnějších seriálů současnosti Stranger Things. Nový film Ten pravý, ta pravá? (Destination Wedding) se tedy dá považovat za návrat Winony Ryder do kin.

S končícím létem dorazí do českých kin romantická komedie, která vám letní měsíce ještě na chvíli připomene. Hlavní hrdinové na sebe narazí na svatbě, kam oba zkrátka museli. Dají se nechtěně do řeči už na letišti a až v letadle zjistí, že mají namířeno na stejné místo. Oba jsou však nepříjemní a nabručení samotáři, a tak jim všeobecné veselí a romantická atmosféra kolem veselky nic neříká. Nenávidí ženicha, nevěstu a svatby vůbec. Chtějí víkend jen přežít a pak honem rychle zmizet.

Protože jsou ale na ostatní svatebčany ironičtí a sarkastičtí, nikdo se s nimi moc nechce bavit, a tak si zbydou opět jen sami navzájem. Dají se do řeči, u toho pijí víno, no a protože se jedná o romantickou komedii, asi všichni tušíme, kam se děj bude posouvat dál.

Keanu Reeves zde hraje typického nepříjemného filmového bručouna, ale nemáme je vlastně ve výsledku radši než na první pohled kladné postavy? Vzpomeňte si třeba na Jacka Nicholsona v Lepší už to nebude, Harrisona Forda Šest dní, sedm nocí, Ondřeje Vetchého Bezva ženskou na krku, Julii Roberts ve Svatbě mého nejlepšího přítele anebo zlobra Shreka v jeho bažině. Pokud se i Keanu Reeves s Winonou Ryder napraví stejně jako tito bručouni, máme se na co těšit. Komedie Ten pravý, ta pravá? má v českých kinech premiéru ve čtvrtek 30. srpna.