Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Zábava

Tipy na nevšední dárky pro muže

Info ikona

Najít ideální dárek pro chlapa je občas těžší než příklad z kvantové fyziky.

Na knížce, kterou jste mu darovala vloni k Vánocům, leží centimetrová vrstva prachu, nové košile se nedočkaly své premiéry a ještě jste nestihla vykrást banku, abyste svému milému pořídila Cybertruck od Elona Muska? Nevadí, máme pro vás tipy na dárky, které nezruinují vaši peněženku a dost možná vykouzlí úsměv na tváři.

Vsaďte na zážitek

Pokud něco muži opravdu ocení, pak jsou aktivity! Nadšený horal se zamiluje do kurzu skialpinismu s průvodcem, který probíhá buď pouze s instruktorem, nebo ve skupině několika lyžařů v Krušných horách a v Krkonoších. Váš sportovec protentokrát nasadí skialpy, díky kterým pěšky vystoupá na vrcholky hor, a přitom se bude kochat zasněženou krajinou a dechberoucím klidem. Po pořádném výšlapu mu bude odměnou parádní sjezd. Celý kurz stojí 4 099 Kč a objednáte ho na adrop.cz.

Skialpinismus

Techničtějšího muže naopak potěší zážitek, ve kterém se snoubí zábava, adrenalin, nejmodernější technologie a plnění dětských snů. Řeč je o virtuální realitě ve větrném tunelu. Díky ní můžete doslova komukoli dopřát i to, co dosud bylo nemyslitelné. Například ohromující let těsně nad mrakodrapy Manhattanu, seskok padákem nad centrem Prahy, nebo dokonce volný pád vesmírem. To vše zcela bez rizika. Virtuální zážitek objednáte na zazitky.cz.

zazitek

Se sklenkou v ruce

Máte doma muže, který si rád vychutná skleničku dobré whiskey? Držte se léty prověřené klasiky a darujte mu Jack Daniel’s ve speciálním vánočním balení. Váš milovaný si tak vychutná nezaměnitelnou chuť pravé americké whiskey, jejíž výrobní proces se nezměnil již více než 150 let. V novém dárkovém balení, které je dostupné pouze pro Českou republiku, naleznete dnes již ikonickou lahev Jack Daniel’s Tennessee Whiskey a placatku s originálním designem.

JD
Jack Daniel’s Tennessee Whiskey v dárkovém balení, 749 Kč. 

Víno je univerzální všelék, který ještě navíc skvěle chutná. Dopřejte tedy svým blízkým pod stromeček rovnou celou dávku zdraví a radosti. Ve vinařství Gotberg můžete zakoupit originální dárkovou dřevěnou krabici s výběrem šesti vín. Obdarovaný se může těšit například na Tramín červený, Ryzlink rýnský, Pálavu a další.

Víno
Vína Gotberg, 6x 0,75 za 1 599 Kč.

Tak trošku jiní měkoušové

Naštěstí už dávno odzvonilo dobám, kdy tzv. „měkoušové“ byly postrachem Vánoc. Troufáme si tvrdit, že vaši milování jistě ocení veselé ponožky nebo vtipné spodní prádlo. Při výběru se nenechte ovládnout konzervatismem a sáhněte po nevšedních vzorech, motivech i pestrých barvách. Hravé ponožky navíc dokážou ozvláštnit i ten nejnudnější outfit.

Ponožky
Sada vánočních ponožek Happy Socks, 1119 Kč, Urbanlux.
Prádlo
Spodní prádlo Tezenis x Snoopy, k dostání v Tenezis.  

Nápojový fajnšmekr

Zajímá se váš partner o udržitelnost a zároveň zbožňuje kávu? Pak mu pořiďte kelímek na kávu od značky Frank Green. Kromě bezchybného designu a prvotřídních materiálů podporuje Frank Green i neziskovou organizaci EarthWatch, se kterou společnými silami bojují za obnovu rovnováhy životního prostředí. Inovativní hrnečky z recyklovaných BPA-free materiálů nejenom že uchvátí bohatou paletou barev, ale zároveň svou funkcí napomůžou environmentální očistě.

Kelímek
Frank Green, 890 Kč, Freshlabels

Berlínská značka Paper&Tea otevřela brány svého prvního obchodu v roce 2012 a od té doby se neustále snaží zlepšovat svou nabídku. Pro výrobu luxusních čajů používá v zásadě ručně zpracované neporušené čajové lístky, získávané z prvotřídních zahrad v místě původu, aby posílil vzájemný respekt a vděk vůči dodavatelům.

Čaj
Čajová souprava Simple Brew, P&T, 399 Kč, Freshlabes.

A jaký dárek vašeho partnera nejvíce potěšil v loňských letech? 

ČTĚTE TAKÉ: TIPY NA DÁRKY: Darujte letos zdraví