Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Móda

Třídíte šatník? Těchto devět kousků si v něm ale určitě nechte!

Info ikona
Svetry

K jarním dnům bezpochyby patří úklid, přerovnávání věcí a třídění oblečení. Než se však stoprocentně rozhodnete, kterých věcí se zbavíte, přečtěte si náš seznam devíti kousků, kterých byste se naopak určitě zbavovat neměla.

Eliška Vrbová | 1. 04. 2022

1. Klasický svetr

Jednobarevný svetr z kvalitního materiálu užijete v každém ročním období, proto se investice do něj rozhodně vyplatí. V šatníku by vám neměl chybět černý, béžový a bílý, sáhnout můžete ale i po výrazných barvách, jako je zelená, červená či horčicově žlutá. Sama nejlépe posoudíte, které z těchto barev vám nejvíce sedí a nosíte je tím pádem nejčastěji.

2. Univerzální džíny

Džíny vám v první řadě musí dobře sedět. Pokud máte v šatníku takové, které z nějakého důvodu nosíte méně než ty ostatní, vyřaďte je. Není ale nic špatného na tom mít klidně dvoje či troje džíny stejného sřihu jen v rozdílných barvách či odstínech. Dobře padnoucí džíny můžete totiž někdy shánět i roky, proto když už je konečně seženete, rozhodně se jich nevzdávejte.

Mohlo by se vám líbit

Bílá košile jako základ šatníku. Znáte všechny způsoby, jak ji kombinovat?

Karl Lagerfeld kdysi prohlásil, že existují tři věci, které nikdy nevyjdou z módy – džíny, Chanel sako a samozřejmě bílá košile. A my nemůžeme než souhlasit! Bílá košile je jedním z nejzákladnějších kousků šatníku a my vám poradíme, jak ji efektně kombinovat několika různými způsoby.
marianne.cz

3. Trenčkot

Pokud ještě klasický trenčkot v šatníku nemáte, právě tento kousek je ten, nad jehož koupí byste určitě měla zapřemýšlet. Délek, odstínu i střihů existuje nespočet, stačí se podívat na nabídku nejrůznějších e-shopů, které v současné době nabízí mnoho zajímavých trenčkotů. 

4. Blejzr

Dobře padnoucí sako oceníte jak ve dnech, kdy se hodí být oblečená formálně, tak klidně i o víkendu, kdy k němu přidáte klasické džíny a bílé tričko. Nejuniverzálnější je černé nebo šedé, aktuálně jsou ale velmi populární i kostkovaná saka.

5. Kabelka na každodenní nošení

Ideální kabelka by pro většinu z nás byla bezedná, a navíc ještě nějakou speciální technologií odlehčená. Ale protože jsme takovou zatím neobjevily, musí nám stačit jednoduchá černá nebo hnědá shopper bag, která se hodí se každému outfitu a zároveň se do ní vejde vše, co potřebujeme mít neustále u sebe.

6. Nadčasové šperky

Šperky naštěstí nezabírají tolik místa jako oblečení, takže není nutné se jich radikálně zbavovat. Pokud máte ve šperkovnici bižuterii, která je nějakým způsobem opotřebovaná, zničená a už zkrátka nevypadá hezky, vyřaďte ji. Zbytek cenných šperků si ale nechte, nikdy nevíte, kdy budete mít náladu je zase začít nosit. 

Info ikona
Outfit

7. Kožené páskové sandálky

Takzvané "nahé" sandálky jsou velmi trendy už od předminulého léta a vy je možná máte v botníku už od přelomu milénia, kdy se také nosily. Opět platí, že nejuniverzálnější jsou černé, případně béžové či bílé a ideální variantou jsou ty v koženém zpracování.

8. Boty do každého počasí

Kotníkové boty se špičatou špičkou na širokém podpatku využijete napříč všemi ročními obdobími. Můžete je nosit ke kalhotům, sukním, šatům, a to jak v zimě, tak na jaře a v chladnějších dnech klidně i v létě. Takových bot se zbavte jen v případě, že jsou už v opravdu dezolátním stavu.

9. Pohodlné tenisky

Bílé, černé, barevné, do města či na sport,... Tenisky jsou jedny z nejuniverzálnějších bot, a tak je škoda se jich zbavovat. To udělejte opět jen tehdy, kdy vám jsou malé nebo když zjistíte, že máte více párů než kolik jste schopná reálně unosit.

Zdroj: autorský článek

Mohlo by se vám líbit

Barevné džíny jako mikrotrend, který rozzáří svět

V posledních letech jsme neměli příliš důvodů k radosti. Toho si jistě všiml i módní průmysl, který ustoupil od minimalismu a nenápadným způsobem nám do šatní skříně propašoval zelený zimní kabát, barevné mikiny nebo pastelové košile. A tím jeho barevná mise rozhodně nekončí. Důkazem je aktuální módní hit s názvem barevné džíny!
marianne.cz