Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Rodina a děti

V září jdeme do školy: Co připravit svému prvňáčkovi za výbavu?

Prázdniny jsou v plném proudu, ale budoucí prvňáčci se už nemůžou dočkat, až v září zasednou do školních lavic. Pokud už pomalu začínáte dávat dohromady školní výbavu, čtěte dál – poradíme vám, co všechno budete v září potřebovat.

Promotion | 25. 07. 2017

Aktovka je základ

Nejdůležitější položkou je dozajista školní zavazadlo. Ať už dáte přednost aktovce nebo batohu, vybírejte pozorně. Školní batohy i aktovky by měly mít pevná vyztužená záda, nastavitelné polstrované popruhy a prakticky řešené vnitřní uspořádání. Pozornost věnujte také hmotnosti zavazadla – nemělo by vážit více než něco málo přes jeden kilogram.

Tašku máme – a co dál?

Další důležitou položkou na seznamu školních potřeb jsou samozřejmě školní penály. Volte takový, ve kterém se váš prvňáček dobře vyzná. Ideální je velký prostorný jednopatrový penál. Takový třípatrový penál je sice super věc, ale pro prvňáčky jsou vhodnější jednopatrové penály, kde ihned najdou to, co právě hledají.

Do penálu samozřejmě patří psací potřeby - pastelky (velmi oblíbené jsou ty trojhranné, které se dobře drží, tužky, ořezávátko, guma, nůžky s kulatou špičkou, pravítko a pero. Podrobnosti týkající se psacích potřeb by vám měla dodat škola.

Vodovky, tempery, voskovky, křídy, plastelína, deska na modelování, lepidlo, kelímek na vodu, štětce, zástěra – to všechno by mělo být v podepsaném kufříku.

Tip: Můžete se podívat také na nabídku školních setů, které k sobě krásně ladí.

Ještě něco?

Dále budete potřebovat samozřejmě sešity (počet a specifikace určuje škola), desky na sešity, obaly, desky na písmenka, papírové hodiny, pytel na tělocvik, bačkory, krabičku na svačinu, lahev na pití, ručník, kapesníky, toaletní papír.

První školní nákupy váš domácí rozpočet nejspíš zasáhnou výrazně, ale nebojte se – další roky už budou lepší!