Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >

Vlasové tipy, díky kterým se stanete královnou festivalu

Léto je v  plném proudu a s  ním i úžasné letní festivaly. Bohužel s  těmito akcemi se pojí i vysoké teploty, letní deště a prach. Všechny tyto faktory vlasům neprospívají, naštěstí pro vás máme tipy, jak je udržet pod kontrolou i na vykouzlení úžasných festivalových účesů.

Redakce Marianne | 4. 07. 2015

Před festivalem

Ideální je samozřejmě navštívit kadeřnici a o svých letních festivalových plánech ji informovat. Pokud se vám tohle nepoštěstí, udělejte si kadeřnický salon doma. S  přípravou vlasů na festival začněte nejlépe pár dní předem, vyrobte si vlastní domácí masku vhodnou přesně pro vaše vlasy a nezatěžujte je zbytečně chemií. Přes den používejte speciální balzámy nebo olejíčky, které vaši kštici oživí a dodají jim potřebné vitaminy.

Na festivalu

Rozhodně si s  sebou vezměte dvě kosmetické tašky. Jednu, kterou necháte v  hotelu nebo ve stanu, druhou, kterou budete mít neustále při sobě. Existuje řada vychytávek, jako jsou miniatury kosmetických přípravků, které jsou pro tuto příležitost ideální. Doporučujeme pořídit si suchý šampon, obzvláště přenocujete-li ve stanovém městečku, kde se na sprchy každé ráno stojí pořádná fronta. Chybět by vám neměl ani dřevěný kartáč s  kančími štětinami, které při kartáčování uvolňují prach a nečistoty z  vlasové pokožky a z  vlasů.

Dále jsou výbornými pomocníky kondicionér ve spreji, termální voda ve spreji, která je výborná i na pleť, a kokosový olej. Tipy na využití kokosového oleje najdete v  tomto článku.

Po návratu z  festivalu

Návštěva festivalu je pro vlasy skoro stejně zátěžová jako návštěva moře. Po umytí je tedy nechte přirozeně uschnout a dopřejte jim vyživující péči. Doporučujeme vlasy alespoň dalších 24 hodin chemicky nezatěžovat.
Na závěr jsme pro vás připravili tipy na účesy, díky nimž budete festivalovou královnou.

Vlasové tipy, díky kterým se stanete královnou festivalu