Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Životní styl

Zapomeňte na aperol, v létě pofrčí tyto drinky

Info ikona

Vypadá to, že po studených a propršených dnech si léto opět říká o slovo. Co ho takhle přivítat s dobrým nápojem v ruce?

V minulých týdnech měl asi málokdo chuť na vychlazený drink. Přednost jsme spíše dali teplému čaji nebo horké kávě. Předpověď na následující týdny ale vypadá pozitivně, a tak je nejvyšší čas začít přemýšlet nad tím, jaký letní drink potěší vaše chuťové pohárky. Jasně, můžete sáhnout po klasickém aperlu, nebo sklence dobrého prosecca, pokud ale chcete vyzkoušet něco netradičního, pak pro vás máme horké favority letošního léta.

Sling gin

Nebudeme vám lhát, tenhle nápoj je naše srdcovka. Při jeho konzumaci máte pocit, že se nacházíte u moře, vlasy vám vlají v horkém vánku a vaší největší starostí je, jestli perfektní knihu dočtete dnes, nebo až zítra. Oprávněně se sling gin řadí mezi hitovky letošního léta, a tak už na nic nečekejte a připravte si ho ještě teď – v květnu.

Na jeho přípravu budete potřebovat:

  • 22 ml ginu
  • 30 ml ananasového džusu
  • 15 ml limetkového džusu
  • bazalku

Všechny ingredience vložte do shakeru s ledem a důkladně promíchejte, následně nalijte do větší sklenice a dozdobte bazalkou.

Sling gin

Bellini

Dorazila k vám neohlášená návštěva a vy nemáte dostatek ingrediencí na "hodobóžo" drink. Pak vám trn z paty vytrhne bellini. Jednoduchý nápoj se skládá pouze ze dvou ingrediencí. Málokdo by ale poznal, že jste nad jeho přípravou nestrávili ani 10 minut.

Na jeho přípravu budete potřebovat:

  • 100 ml prosecca
  • 50 ml broskvového pyré

Nalijte broskvové pyré do sklenice a zalijte ho proseccem. V případě, že doma nebudete mít konzervu s broskvemi, můžete broskve nahradit jahodovým pyré nebo šťávou z mandarinek. Všechny chuťové kombinace mají něco do sebe, a tak se je nebojte vyzkoušet.

Bellini

Melounová sangria

Klasickou španělskou sangrii asi všichni dobře známe, co ji ale trošku vylepšit o vodní meloun? Na první pohled „chudší“ verze, na druhé ochutnání osvěžující změna. Ideální pití k bazénu nebo na letní piknikové lenošení.

Na jeho přípravu budete potřebovat:

  • 750 ml suchého vína
  • šťávu z limetky
  • vodní meloun

Do velké nádoby nalijte suché víno, vhoďte na malé kousky nakrájený meloun a přilijte šťávu z limetky. Následně drink ochutnejte, a případně doslaďte třtinovým cukrem. Vložte do lednice, kde sangrii nechte alespoň půl dne odpočinout. Poté ji podávejte s ledem ve vysoké skleničce.

Sangria

A jaký drink nejraději popíjíte vy? 

ČTĚTE TAKÉ: Pozor na skryté cukry! Oblíbené nápoje, kterým byste se měli vyhnout