Přejít k hlavnímu obsahu
Jídlo

Karamelový dort

Zbožňujete sladkosti, nebo po nich touží váš partner? Vyzkoušejte tenhle úžasný recept na ještě úžasnější karamelový dort. Chutná vážně skvěle!

Přidejte si Marianne do oblíbených na Google zprávách
Redakce Marianne | 21. 09. 2013

Co budete potřebovat:

  • 3 vejce
  • 120 g krystalového cukru
  • 100 g hladké mouky
  • 20 g kakaa
  • 1 polékovou lžíci oleje
  • 1 kávovou lžičku kypřicího prášku
  • 1 kondenzované mléko (salko)
  • 250 g másla
  • 1 šlehačku
  • 1 vanilinový cukr
  • 1 ztužovač šlehačky
  • čokoládová poleva
  • čokoládové bonbony nebo oříšky na dozdobení

Jak na to?

Korpus:

Vejce s cukrem vyšleháte do pěny a za stálého míchání přidáte 2 polévkové lžíce vody, olej a mouku smíchanou s kakaem a kypřicím práškem do pečiva. Upečete ve vymaštěné a moukou vysypané dortové formě.

Karamelový krém:

Kondenzované mléko uvaříte i s konzervou dvě hodiny ve vodě, necháte vychladnout, 3 polévkové lžíce mléka si odložíte stranou a zbytek zašleháte do změklého másla. Důkladně promíchejte.

Šlehačkový krém:

Šlehačku s vanilinovým cukrem a ztužovačem vyšleháte.

Postup:

Na vychladnutý korpus natřete 3 lžíce zkaramelizovaného mléka salka, dále navrstvěte karamelový krém, šlehačku a ozdobte polevou a bonbony nebo oříšky. Nechte vychladnout.

Marianne je i na sociálních sítích:
×
  • Marianne
  • 899 Kč
  • ROČNÍ PŘEDPLATNÉ MARIANNE + TÓNUJÍCÍ KRÉM ATTITUDE + DIGI VERZE ZDARMA
  • obrázek magazínu ROČNÍ PŘEDPLATNÉ MARIANNE + TÓNUJÍCÍ KRÉM ATTITUDE + DIGI VERZE ZDARMA
  • Předplatit