Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Jídlo

Klasická smaženice

Proč vymýšlet vymyšlené? Držte se osvědčené tradice a užijte si babí léto.

Redakce Marianne | 13. 09. 2014

Počet porcí: Pro 4 osoby

Doba přípravy: Do 30 minut

Dušení 10 minut

Ingredience

  • 2 lžíce sádla nebo másla
  • 1 cibule, nadrobno pokrájená
  • 500 g hub, očištěných a pokrájených (hříbky, žampiony, růžovky…)
  • 2 lžičky drceného kmínu
  • sůl a pepř
  • 2 vejce
  • topinky nebo čerstvý chléb k podávání

Příprava jídla

1. V hlubší pánvi nebo kastrolu rozehřejte máslo či sádlo a osmahněte na něm doměkka cibuli. Přihoďte houby, kmín, osolte a opepřete. Duste pod pokličkou za občasného míchání asi deset minut.

2. Pokud se houby přichytávají ke dnu, podlijte je trochou vodou (raději méně než více, případně vodu dolijte – jinak hrozí, že budete mít houbovou kaši). Vejce prošlehejte se solí a pepřem a vlijte je k houbám.

3.
Míchejte asi půl minuty, pak stáhněte z ohně a podávejte s topinkami nebo čerstvým chlebem.