Jak tedy se syrovým masem bezpečně zacházet?
Základní pravidlo je tedy jasné. Syrové maso před vařením omývat nutné není. Místo toho se soustřeďte na prevenci křížové kontaminace. Po každé manipulaci s masem si důkladně umyjte ruce mýdlem a teplou vodou. Pro syrové maso používejte vždy oddělené prkénko a nástroje, které po použití pečlivě umyjete horkou vodou a saponátem. Maso skladujte v lednici v uzavřených nádobách, aby se jeho šťávy nedostaly na jiné potraviny. A to nejdůležitější na konec. Maso vždy důkladně provařte či propečte až do středu. Jedině tak máte jistotu, že jste zničili všechny škodlivé mikroorganismy. Bezpečnost zajistí jedině správná hygiena při manipulaci, a především dostatečná tepelná úprava.
Zdroj: usda.gov/about-usda/news/blog/wash-or-not-wash, bezpecnostpotravin.cz/termin/myti-potravin