Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Životní styl

Sladký recept: Skořicové koblihy s jablečným pyré

Díky jablečnému pyré budou koblihy méně sladké než ty plněné marmeládou.

Anonymous | 13. 05. 2020

Náročnost: Pro zkušené

Počet porcí: Na cca 20 koblih 

Doba přípravy: Do 20 minut  
+ kynutí 

Smažení: 0:20

Ingredience:

  • 30 g droždí
  • 40 g krupicového cukru
  • 500 g hladké nebo polohrubé mouky + na poprášení pracovní plochy
  • 250 ml mléka, vlažného
  • 40 g másla
  • 4 žloutky
  • 3 lžíce rumu
  • špetka soli
  • nastrouhaná kůra z 1 citronu
  • rostlinný olej na smažení

NA DOKONČENÍ

ČTĚTE TAKÉ: Koláče, buchty a moučníky

Postup:

V misce nebo hrnku rozetřete droždí se lžící cukru a mouky. Zřeďte 4 lžícemi vlažného mléka. Dejte na teplé místo a nechte vzejít kvásek, trvá to asi 10 minut.

2 V míse utřete máslo se zbylým cukrem do pěny a postupně vmíchejte žloutky (hezky jeden po druhém). Pak vlijte vzešlý kvásek a rum, přidejte sůl, nastrouhanou citronovou kůru, mouku, mléko a vše zpracujte na hladké a vláčné těsto. Mísu zakryjte a nechte na teplém místě asi 45 minut kynout.

3 Na lehce pomoučněné pracovní ploše těsto rozválejte na asi 1,5 cm silnou placku. Kulatým vykrajovátkem či sklenkou vykrájejte kolečka – těsně vedle sebe, aby nezbylo moc odkrojků. Případné odkrojky

zpracujte na další placku (šetřete přitom moukou) a vykrájejte opět kolečka. Kolečka lehce poprašte moukou a nechte pod utěrkou ještě asi 15 minut kynout.

4 Do vyššího hrnce vlijte olej (tolik, aby koblihy mohly plavat) a rozpalte jej na 180 °C. Koblihy postupně smažte v horkém oleji z obou stran dozlatova. Hotové koblihy ihned obalujte ve skořicovém cukru a dejte stranou.

5 Jablečné pyré přendejte do cukrářského sáčku. Do každé koblihy udělejte úzkým nožem malý otvor, vsuňte cukrářský sáček a koblihu naplňte a podávejte.

Za recept děkujeme www.apetitonline.cz

Titulka

MARIANNE AŽ DO SCHRÁNKY S POŠTOVNÝM ZDARMA

Časopis Marianne si nyní můžete, bez nutnosti platit poštovné, objednat až domů. Více informací se dozvíte zde.

Související články

Životní styl
Apetit piknik je za dveřmi: Krok za krokem průvodce největšími lákadly letošního ročníku

Apetit piknik je za dveřmi: Krok za krokem průvodce největšími lákadly letošního ročníku

Životní styl
Jak si v práci vyjednat lepší plat a podmínky: Klíčem jsou důkladný průzkum a realistická očekávání

Jak si v práci vyjednat lepší plat a podmínky: Klíčem jsou důkladný průzkum a realistická očekávání

Životní styl
Profesionálně vařit jsem začal z hecu, říká semifinalista MasterChefa a módní návrhář Pavel Berky

Profesionálně vařit jsem začal z hecu, říká semifinalista MasterChefa a módní návrhář Pavel Berky

Životní styl
Lelí Hnidáková z Lelí's Cupcakes: Nápad na sladké podnikání se zrodil na svatební cestě

Lelí Hnidáková z Lelí's Cupcakes: Nápad na sladké podnikání se zrodil na svatební cestě