Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Životní styl

Zvláštní otázka, na kterou byste se měli zeptat při pohovoru

Na jednu stranu může znít bizarně, na tu druhou má své jasné opodstatnění.

Výběrové řízení není procházka růžovou zahradou. Na někoho čekají záludné úkoly, jiný se musí popasovat s přípravou zajímavého motivačního dopisu nebo prezentace. Pokud však zvládnete první kola pohovorů, přijdou na řadu „vyjednávací“ dotazy. Firma vám pravděpodobně bude dlouze vyprávět o zaměstnaneckých benefitech, načež vám položí otázku: „ A máte nějaké dotazy vy?“.

Asi vám dlouze nemusíme vyprávět o tom, že jednou z nejdůležitějších otázek jsou finance. Zároveň byste neměli opomínat ještě jednu otázku. Konkrétně se zeptejte, kde zaměstnanci obědvají. Ptáte se, co je vám po tom? Možná vás překvapí, jak zásadní je tato otázka pro vaše možné působení ve firmě.

Pohovor

Pokud se totiž ukáže, že zaměstnanci si nejčastěji „pochutnávají“ na obědě u svého pracovního stolu a za neustálého záření obrazovky, pak od této společnosti dejte ruce dál. Znamená to totiž, že zaměstnanci jsou pod velkým časovým tlakem a firma jim není schopna zaručit standard, kterým půl hodina na oběd bezesporu je.

Zeptáte se na tuhle záležitost při příštím pohovoru?

ČTĚTE TAKÉ: 5 tipů na pracovní pohovor, díky nimž získáte svou vysněnou práci

Související články

Životní styl
8 tipů, jak najít balanc mezi pracovním a osobním životem: Zvládněte home office levou zadní

8 tipů, jak najít balanc mezi pracovním a osobním životem: Zvládněte home office levou zadní

Životní styl
Apetit piknik je za dveřmi: Krok za krokem průvodce největšími lákadly letošního ročníku

Apetit piknik je za dveřmi: Krok za krokem průvodce největšími lákadly letošního ročníku

Životní styl
Jak si v práci vyjednat lepší plat a podmínky: Klíčem jsou důkladný průzkum a realistická očekávání

Jak si v práci vyjednat lepší plat a podmínky: Klíčem jsou důkladný průzkum a realistická očekávání

Životní styl
Profesionálně vařit jsem začal z hecu, říká semifinalista MasterChefa a módní návrhář Pavel Berky

Profesionálně vařit jsem začal z hecu, říká semifinalista MasterChefa a módní návrhář Pavel Berky