Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Móda

5 trendy kousků, které máte rozhodně ve skříni, ale bojíte se je nosit

Jak je všeobecně známo, móda se vrací. Proto se může stát, že máte z dřívějších let v šatníku kousky, které už nenosíte, protože máte pocit, že vyšly z módy. Ale opak je pravdou, právě takové kousky jsou totiž nyní zase trendy. Vsadíme se, že jeden z následujících vám v šatníku rozhodně visí!

Eliška Vrbová | 9. 01. 2020

Tenisky na platformě a kotníkové tenisky

Asi už neexistuje značka, která by do své kolekce v posledních letech nezařadila tenisky. Modely Louis Vuitton’s Archlight, Balenciaga Triple S nebo Loewe Ballet Runner se zařadily mezi ty ikonické, aktuálně jsou největším must-have tenisky Clint od Chloé. A zpět jsou i ty na platformě, které vkusně se sukněmi zkombinovala Prada.

Vzorované punčochy

Barevné punčochy a legíny zažily návrát už několikrát, teď se ve velkém vrátily i na přehlídková mola ke značkám, jako je Chanel. Punčochy s perličkami nechyběly v kolekci Giambattisty Valliho pro H&M, tu největší plejádu barevných, třpytkovaných, vzorovaných a dalších punčoch najdete samozřejmě u značky Calzedonia.

Zebrovaný potisk

Zvířecí vzory se na výsluní drží už pěkně dlouho, nyní hadí a leopardí potisky střídá zebra. Jak to víme? Stačí se podívat do kolekcí značek Burberry, Dries van Noten nebo Phillip Plein a je jisté, že zebří pruhy na jaře a v létě ovládnou ulice!

Motorkářská bunda

Rockerský styl z módy snad nikdy úplně nevymizel, u motorkářských bund teď platí čím extravagantnější, tím lepší. Své o tom ví Louis Vuitton, Paco Rabanne či Moschino. Právě díky těm můžete rockerský kousek opět vytáhnout ze skříně.

Semišové sako nebo kabát

O tom, že jsou zpět kožená saka, už víme. Ale trendy jsou opět i saka semišová! Pokud v šatníku žádné takové nemáte, zamiřte do některého z vintage obchodů či second handů. Tam pořídíte s jistotou. A inspirovat se můžete u Prady či Alberty Ferretti.