Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Životní styl

Neděle jako korálek? Dopřejte si dokonalý brunch, který potěší vaše chuťové pohárky

Info ikona
brunch

Není to snídaně ani oběd. Může mít sladkou i slanou chuť, a především si ho lidé dopřávají během víkendů. Seznamte se s brunchem!

Slovo brunch vzniklo spojením anglických slov breakfast (snídaně) a lunch (oběd), obvykle se podává mezi desátou hodinou dopolední až jednou hodinou odpolední a servírují se pokrmy, které se hodí ke snídani i k obědu. S pojmem brunch jste se možná poprvé setkali v nějakém americkém seriálu, ve kterém hlavní hrdinky probíraly události sobotní noci právě u nedělního brunche. Rozhodně ale nejde pouze o doménu západních států, kvalitní brunch vám totiž naservírují v každém větším českém městě, a nutno podotknout, že s klidným svědomím může konkurovat těm americkým brunchům. A jaké podniky milujeme na brunche my?

Mohlo by se vám líbit

V Praze…

Na klasiku do Místa

Brunch jak se sluší a patří! Snídaňový bagel, avokádový toast s pošírovaným vejcem, english breakfast a nebo french toast s agávovým sirupem a banánem – tak přesně takhle vypadá brunch v podání dejvidského podniku Místo. Připravte si žaludky, připravte si peněženky a vydejte se za svým nedělním gastronomickým zážitkem. Radíme vám, abyste si k sobě přibrali nejméně jednoho parťáka, neboť tahle brunchová extáze nelze sníst v jednom.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Hravý brunch v Café Jen

Milujeme překvapení, obzvláště pokud jde o snídaně! A jedno takové překvapení na nás čeká v kavárně Café Jen, kde mají víkendové speciály. Každý víkend je u nich jiný a každý víkend je neméně chuťově zajímavý. Pokud se k této kombinaci ještě připojí jejich výborná výběrová káva, pak máme o brunchového favorita postaráno.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

V Brně…

Příjemný brunch v Kafec 

Pozor, pozor, o tom, že se Brno stává kavárenskou velmocí, jsme již informovali tady, zároveň ale musíme podotknout, že ani v brunchové „problematice“ Brňáci nezaostávají. Skvělý brunch vám například nabídnou v kavárně Kafec. Nejen, že jejich menu je hravé, především je ale velmi variabilní, a tak si můžete k vámi zvolené snídani přiobjednat i mnoho dalších surovin, a vytvořit si tak jedinečný brunch, který vám kdekdo bude závidět.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Na tříchodový brunch do Podniku

Není o něm příliš slyšet, přesto vám nabídne vyladěný brunch. Kavárna Podnik patří mezi naše nejnovější objevy a s klidným srdcem ji doporučujeme i vám. Jejich brunch si zamilují všichni, kteří milují nejen slané, ale také sladké chutě. P.S.: Kdo by nechtěl snídat na místě, kde mají řasokoule

Zobrazit příspěvek na Instagramu

V Ostravě…  

Špičková klasika v A Cafe

Souhlasíte s námi, že vykouzlit výborná míchaná vajíčka, vejce Benedikt, lívance s ovocem nebo vejce do skla, chce kulinářský um? Právě tím jsou obdařeni kuchaři v ostravském A Café, kde servírují tyto perfektní snídaňové klasiky. To vše je navíc doplněno o perfektní interiér, ve kterém se budete cítit naprosto skvěle.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Férové ceny v Ollies bistro

Když se řekne Ollies, pak si asi většina z nás vybaví dorty a zákusky. Pod touto značkou se ale skrývá také bistro, které nabízí úžasné snídaně. V nabídce najdete klasiky – míchaná vajíčka, omelety, pravou anglickou snídani, ale také snídaně, které hýbou světem – snídaňový bowls, obložený chléb s avokádem nebo chia puding s malinami. Za nás fajn místo, ve kterém neutratíte za brunch tisíce, a přesto se skvěle najíte.

Zobrazit příspěvek na Instagramu
Mohlo by se vám líbit