Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Životní styl

Konec vyumělkovaným fotkám! Na Instagramu frčí přirozenost

Jedna fotka, dvě hodiny úprav a ve výsledku nejméně stovka liků. Tak vypadala rovnice všech, kteří si se svými instagramovými fotkami dokázali pěkně pohrát. I když výsledek doopravdy stál za to, byl zde jeden maličký zádrhel – výsledná fotka měla s realitou máloco společného...

V některých případech ani nebylo zapotřebí složitých aplikací. Stačilo, když si člověk šikovně stoupl, zastrčil bříško, vyprsil se a nezapomněl na „blogerskou nožičku“. Jednoduchý, a přitom tak účinný insta recept na fotku hodnou sdílení. Jenže, čeho je moc, toho je příliš, a tak se lidé této krásné pohádky o dokonalé insta fotografii pěkně přesytili. Najednou těmto fotkám přestali věřit (čtěte - přestali likovat) a mnohem větších ovací se dostalo přirozeným fotkám bez filtru a photoshopu. Zatímco před pěti lety jsme se na Instagramu nesetkali s akné, dnes holkám nedělá problém sdílet fotku s nedokonalou pletí. Celulitida? Troufáme si tvrdit, že předloni byste ji na Instagramu sotva vypátrali. A to ani nemluvíme o kožních problémech nebo třeba o malých ňadrech. Naštěstí se pomalu začíná blýskat na lepší instagramové časy. Přirozenost se stala novým trendem a my doufáme, že se z ní stane standard. 

Kdo odstartoval boom přirozených fotek?

Doslova s kůží na trh šla například americká modelka Cari Dee English, která na svém Instagramu zveřejnila fotku s lupénkou. V komentářích zmínila, jak důležité je, aby lidé věděli, že lupénka není nic, co by je mělo izolovat a bránit jim v cestě za jejich sny. S akné naopak vyrukovala herečka Bella Thorne, která se skrze sociální sítě svěřila s myšlenkou, že by se o akné mělo více mluvit. A pozadu nebyla ani Kim Kardashian West, kterou stejně jako Cari Dee trápí lupénka. Všem photoshopem vyhublým modelkám to natřela vloggerská královna Estée Lalonde, která sice nemá velikost 34, zato vypadá naprosto spokojeně a šťastně.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Skvělé je, že ani český Instagram není v tomto ohledu pozadu. O svém problému s ekzémem se veřejně rozpovídala Sandra Kisić. Naopak téma postavy otevřela make-upová diva Anežka Chudlíková, která sdílela fotku v plavkách, ke které připsala: „Ano, nejsem krásná, vyhublá insta dívka! Jsem holka, která má pár kilo navíc a strie na nohou. #beyourself nezáleží na tom, jestli jste hubená, tlustá, černá, bílá, zda máte křivky nebo pihy…všechno je správné, protože dokonalost neexistuje.“ Pod Anežky slova by se bezesporu podepsal i projekt #ZaNormalniHolky, který vybízí příslušnice něžného pohlaví k tomu, aby se měly rády takové, jaké jsou a nepropadaly vyhublým trendům současnosti.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Co si myslíte o přirozenosti na Instagramu? A jak dlouho editujete své fotky? 

ČTĚTE TAKÉ: 14 trapných věcí, které jsme schopné udělat pro dobrou fotku na Instagram