Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Móda

Oscaři 2021: Nejkrásnější róby z červeného koberce

Info ikona
Oscars

Letošní udílení cen Americké akademie filmového umění sice bylo přesunuto na nezvyklé dubnové datum, to ale neznamená, že večer přišel o své specifické kouzlo. Dokonce se slavnostního ceremoniálu zúčastnilo 170 hostů, díky čemuž se můžeme ohlédnout za nejzdařilejšími outfity z červeného koberce.

Předávání zlatých sošek Oscarů je bezesporu událostí roku, a tak není divu, že organizátoři posunuli datum slavnostního večera na duben. Jejich strategický tah se vyplatil, a tak se velkolepá akce mohla nejen uskutečnit, ale dokonce do Union station v Los Angeles mohlo dorazit přes 150 hostů. Připomeňme, že při předávání hudebních cen Grammy nebo Zlatých glóbů jsme většinu hvězd viděli pouze díky videohovoru.

Mohlo by se vám líbit

Udílení cen BAFTA 2021: Okouzlující Phoebe Dynevor i elegán Hugh Grant

Udílení cen Britské akademie filmového a televizního umění se sice neslo v koronavirovém duchu, avšak o několik hvězdných momentů z virtuálního červeného koberce jsme ochuzeni nebyli. Podívejte se, kdo na této události, která je vnímána jako předzvěst Oscarů, doopravdy zazářil.
marianne.cz

(Ne)čekaný vítěz večera

Sošku za nejlepší snímek si vysloužilo drama Země nomádů, které uspělo také při předávání cen Bafta. Zlatou sošku si odnesla režisérka snímku Chloé Zhao  i herečka  Frances McDormand. Radostný večer zažil také Anthony Hopkins, který za svůj výkon ve filmu The Father opanoval kategorii nejlepší herec. V kategorii herečka ve vedlejší roli zvítězila Jun Ju-čung, který zazářila ve filmu Minar. Mimochodem se stala první Korejkou v dějinách Oscarů, která ovládla tuto kategorii. Nejlepším hercem ve vedlejší roli byl vyhlášen Daniel Kaluuya za výkon ve snímku Judas and the Black Messiah.

Pokud patříte k milovníkům animovaných filmů, pak byste neměli přehlédnout snímek Duše. Právě ten si letos odnesl hned dva Oscary, a to za nejlepší celovečerní animovaný film a rovněž nejlepší hudbu. V kategorii nejlepší krátký animovaný film naopak zazářil snímek Mám vás ráda, ať se stane cokoliv.

Mohlo by se vám líbit

Zlaté glóby 2021: Prohlédněte si nejkrásnější róby z virtuálního červeného koberce

Možná nás pandemie koronaviru ochudila o tradiční ceremoniál, který je s udílením Zlatých glóbů spojený, ale rozhodně nám nesebrala pohled na dechberoucí róby. Celebrity totiž vzaly věci pevně do svých rukou a na virtuální červený koberec se vyfikly ve velkém stylu.
marianne.cz

Kouzlo červeného koberce

V letošním roce jsme si pomalu začali zvykat na celebrity, které se v honosné róbě fotí před webkamerou a komunikují s moderátory přes videohovor. Přesto jsme rádi, že během 93. ročníku udílení cen Americké akademie filmové umění jsme mohli vidět starý dobrý červený koberec a hvězdy, které alespoň na malý moment svlékly roušky a v bezpečné vzdálenosti od fotografa se nechaly zvěčnit před ikonickým pozadím. Pojďme si společně užít malou módní exkurzi, která je plná povedených oscarových looků.

Nejkrásnější róby z Oscarů 2021
Mohlo by se vám líbit

Náhradníci, svačiny a krátké proslovy! Předávání Oscarů doprovází několik zajímavostí

Pro milovníky filmů jde o nejdůležitější večer v roce a pro obdivovatele módních rób o den, kdy mohou potěšit své estetické oko. Předávání Oscarů (anglicky Academy Award) je rozhodně výjimečným večerem, a tak není divu, že organizátoři dbají na sebemenší detail – třeba i na zvukový přenos z pódia přímo na toalety…
marianne.cz