Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Byt

Odvážná rekonstrukce v Bratislavě: Malý byt se proměnil v opravdový klenot

Sedací schody, terasa s výhledem na Karpaty a surové stavební materiály, které kontrastují s dřevěnými prvky. Takový je originálně řešený loft, který odráží charakter průmyslového místa i osobnost majitele.

Terezie Benoni | 21. 03. 2024

Dvoupodlažní loft v průmyslovém objektu Mlynica je neobvyklým obytným prostorem. Za jeho vzhledem stojí architekti Juraj Hubinský a studio Kuklica x Smerek Architekti. Samotný objekt Mlynica se nachází v poměrně vzdáleném brownfieldu v Bratislavě. Dispozice podkroví je svisle orientována s užitnou podlahovou plochou 73 m². Vstup vede do spodního patra podkroví, kde se nachází šatna, koupelna, toaleta a ložnice. Schodiště vede do nejvyšší úrovně s obývacím pokojem spojeným s jídelnou. Z obývacího pokoje je přístupná terasa s výhledem na Karpaty. Surové stavební materiály jsou v kontrastu s vloženými dřevěnými a kovovými prvky s obnaženými obvody na povrchu stěn. Obálka podkroví, jeho stěny, strop a podlahy jsou vyrobeny z hrubě litého betonu. Na spodní úrovni podkroví je vestavěná skříň s integrovanými dveřmi vedoucími do sanitárních cel, které společně s dveřmi skříně vytvářejí hladký celozrcadlový povrch.

Galerie: Jedinečný loft v Bratislavě
Mohlo by se vám líbit

Kreativní byt pro muzikanta v Ústí nad Labem

Oblíbil si chalupy, které jsou hojně rozesety po kopcích v okolní krajině Českého Středohoří a prosluněné usedlosti v Provence. Cílem projektu bylo spojit tyto dva inspirační zdroje v kompaktní celek. 
marianne.cz

Interiér zdobí ocel i laciná překližka

Umyvadlo s ocelovými nohami je umístěno před zrcadlovým boxem a je od postele odděleno černou ocelovou tyčí na šaty zavěšenou na stropě. Závěsy na oblečení jsou stejné délky jako výška místnosti, které lze použít k oddělení ložnice od zbytku podkroví. „Schodiště se zábradlím vloženým mezi úrovně podkroví je jemné, černé a vyrobené z oceli. Zvýšené horní patro je spojeno se sedacími schody z bílé překližky a je v kontrastu s černou kuchyňskou překližkovou krabicí, černým jídelním stolem a černými židlemi,“ popisují autoři projektu. Pohovka obývacím pokoji v horním patře je osamělý, plně polstrovaný kus potažený nábytku šedou čalounickou látkou. Podkroví je osvětleno výraznými závěsnými lustry visícími nad postelí a jídelním stolem. V kombinaci se zapuštěným technickým osvětlením linky a reflektory vytváří zajímavě světelné efekty. „Projekt loftového interiéru byl osamělým a osvěžujícím úkolem zdůrazňujícím surovou estetiku a odrážející charakter průmyslového místa a objektu i osobnost klienta,“ chválí si architekti.

Mohlo by se vám líbit

Přikoupili sousedův byt a vytvořili si dokonalé bydlení

Klasický dělnický domek byl rozdělený na dvě samostatné bytové jednotky. Majitelé se zaradovali, když se soused rozhodl přízemní byt prodat a oni tak mohli ke svému mezonetu připojit prostorné přízemí. Cesta k vysněnému bydlení ale byla trnitá!
marianne.cz
Zdroj článku

Související články

Byt
Rodinný byt pro milovníky klasického stylu

Rodinný byt pro milovníky klasického stylu

Byt
Mladá rodina se s interiérem starého bytu popasovala na jedničku

Mladá rodina se s interiérem starého bytu popasovala na jedničku

Byt
 Tajemství dokonalé rekonstrukce historického bytu v Bubenči: Interiér je nejen krásný ale také maximálně funkční

Tajemství dokonalé rekonstrukce historického bytu v Bubenči: Interiér je nejen krásný ale také maximálně funkční

Byt
Úžasná proměna malého bytu: Architekti odhalili skrytý potenciál a přidali úchvatné mezipatro

Úžasná proměna malého bytu: Architekti odhalili skrytý potenciál a přidali úchvatné mezipatro