Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Byt

Rekonstrukce panelového bytu pro mladou rodinu, byla sice neplánovaná, o to víc potěšila

Info ikona
Rekonstrukce panelového bytu pro mladou rodinu, byla sice neplánovaná, o to víc potěšila

Z původně malého projektu se stala zcela nečekaně celková rekonstrukce panelového bytu. Ukázalo se totiž, že rodina trpí naprostým nedostatkem úložných prostor a jednotlivé místnosti jsou tragicky stísněné.

Terezie Benoni | 6. 04. 2023

„Někdy se i z malého projektu vyvine něco většího. Klienti nás oslovili s prosbou o pomoc při návrhu miniaturního pokojíčku pro dvě ratolesti. Když jsme se stavili na zaměření, zjistili jsme, že velikost dětského pokoje není jediným ani hlavním problémem v bytě,“ vzpomíná architektka Alena Valová a arhcitekt Jiří Nosek, kteří pracují pod jlavičkou KVARTÝR architekti. „Kuchyně do U ve stísněném výklenku, veliká koupelna s rohovou vanou na úkor obytných místností a zoufalý nedostatek úložných prostor trápili majitele již dlouho. Nakonec jsme je přesvědčili, že to bude chtít větší zásah, než jaký původně plánovali.“

Galerie: Rekonstrukce panelového bytu
Mohlo by se vám líbit

Jak bydlí režisér Jan Hřebejk? Svůj dům rekonstruoval dlouhé čtyři roky

Kompletní rekonstrukce řadového domu v lukrativní části Prahy pro úspěšného českého filmového režiséra a jeho rodinu trvala čtyři roky. Cílem bylo vytvořit honosné, neobvyklé, a hlavně barevné bydlení v eklektickém stylu.
marianne.cz

Kuchyně na místě koupelny

„Změnili jsme celkovou dispozici bytu. Stávající koupelnu jsme přesunuli a na její místo dali kuchyni a velkou vestavnou skříň. V nové dispozici se dokonce našlo i místo pro komoru,“ pochvalují si autoři projektu. Půdorys tak získal vzdušnost a jasnou logiku. „Materiály jsme volili tak, aby nebyly náročné ani finančně ani na údržbu. Na podlaze je položen monochromatický vinyl, vestavný nábytek je v kombinaci bílý laminát a březová překližka. Volba světlých barev stísněný interiér příjemně osvěžila. Máme radost, když se nám podaří navrhnout interiér s malými náklady, ale velikým vlivem na životní standard jeho obyvatel.“

 

Mohlo by se vám líbit

Vilu u Šáreckého potoka proměnili v harmonický prostor pro čtyřčlennou rodinu

Rekonstrukce se téměř nedotkla vnějšího vzhledu vily, jejím cílem bylo vytvořit harmonický podklad, kteří si už pak majitelé sami dotvoří. Snahou architektů bylo také propojit exteriér zahrady s interiérem vily.
marianne.cz
Zdroj článku