„Jsem ohřívací typ, ale musím to mít kolem sebe hezký“
Která světová kuchyně je vaše nejoblíbenější?
Já nejsem moc vybíravej, vlastně nevím o ničem, co bych vysloveně nejedl nebo neměl rád. Moje partnerka Eva se směje, že kdyby mi na kus polystyrenu namazala máslo a dala tam sýr nebo salám, asi bych si toho ani nevšiml. Pravděpodobně nevšiml, ale mám rád i italskou kuchyni, japonskou, thajskou...
Máte oblíbený nějaký originální pokrm, u kterého byste se podělil o recept s našimi čtenáři?
Umím dost dobře párky, už mi tolik nepraskaj. A těstoviny s červenou omáčkou, to děti milujou. Ale recept je mé tajemství, to si vezmu do hrobu.
Kdybyste si mohl vybrat kohokoliv na světě (žijící i nežijící osobnost), s kým povečeříte, byl by to:
Když nepočítám rodinu, se kterou jsem nejradši, tak aktuálně asi výtvarník Daniel Arsham. Nebo Kaws. Nebo fotograf Richard Avedon. Ale s tím už to asi neklapne.
Dáváte přednost velkým hostinám, kdy se sejde hodně lidí u jednoho stolu, nebo jste spíš pro komornější stolování?
Komornější. Já vlastně nerad jím před moc lidmi…
Patří k výjimečným okamžikům u vašeho stolu i nějaký slavnostní jídelní servis?
Mám rád hezké věci, přemýšlím o tom, na jaké spotřebiče se v kuchyni budu dívat, ale servis a příbory moc neřeším. Zatím.
Co byste doporučil za kuchyňskou vychytávku, kterou jste objevil v poslední době?
Nedávno jsem pořídil horkovzdušnou fritézu. Dělám v ní dětem hranolky a tvářejí se, že dobrý. A zjistil jsem, že v toustovači SMEG jdou ohřívat i takové ty koupené vafle. To mají děti taky rády.
Co vám ve vaší kuchyni chybí, aby se stala kuchyní snů?
Pár dalších obrazů a fotek na stěně…