Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Móda

21 osobností, které dokazují, že Chanel kostýmek nikdy nevyjde z módy

Info ikona
Kristen

Jackie Onassis, princezna Diana, ale i Billie Eilish, Amal Clooney a samozřejmě sama Coco Chanel. Všechny tyto ženy s oblibou nosily a stále nosí klasický Chanel kostýmek a jsou důkazem, že tento ikonický kousek skutečně nikdy nevyjde z módy.

Eliška Vrbová | 19. 08. 2022

Na začátku 20. století s ním Coco Chanel ve francouzské společnosti způsobila poprask, dnes se tento kousek považuje za naprostý luxus a objevil se téměř v každé Chanel kolekci pod vedením Karla Lagerfelda i Virginie Viard. Ano, řeč je o ikonickém Chanel kostýmku, který zkrátka nikdy nevyjde z módy.

Jednou z osobností, které Chanel kostýmek proslavily, je Jackie Kennedy Onassis. U Jackie se tento ikonický kousek pojí s tragickou událostí, měla ho totiž na sobě v okamžiku, kdy byl spáchán atentát na jejího manžela J. F. Kennedyho. Jackie Chanel kostýmky nosila opravdu často, černou variantu zvolila na pohřeb kardinála Cushinga. Chanel kostýmek měla v oblibě také princezna Diana, která si vybírala zejména pastelové tóny. 

Mohlo by se vám líbit

Jak nosit tenisky v létě? Obujte pohodlí k šatům, sukním i šortkám

V létě obouváme spíš pantoflíčky nebo sandálky, a tak tenisky často zůstávají zavřené v botníku. A to je škoda! I v létě se s těmito nejpohodlnějšími botami na světě dá vymyslet spoustu outfitů, a tak by byla chyba svoji teniskovou sbírku nevynosit. Jak tenisky v létě stylově kombinovat?
marianne.cz

Nutno ale dodat, že Chanel kostýmek můžeme vídat i na dnešních celebritách a osobnostech. Možná si vzpomenete na udílení Oscarů v roce 2020, kdy si oversized verzi Chanel kostýmku oblékla světová hudební star Billie Eilish. Chanel kostýmek můžete také často spatřit na herečce Kristen Stewart nebo na Lily-Rose Depp. Další známé tváře, které zařadily ikonický "Chanel suit" do svých šatníků, si můžete prohlédnout v následující galerii.

Zdroj: people.com

Jak nosí Chanel slavné osobnosti?
Mohlo by se vám líbit

Nejhorší člověk na světě? Bezdětná žena přes 30

Víte, že představitelka Sam ze Sexu ve městě, herečka Kim Cattrall, se z vlastního rozhodnutí nestala matkou? Ani nyní ve svých 65 letech rozhodnutí nelituje. Říká, že to pro ni byla vědomá volba, když si jako mladá herečka řekla, že chce veškerou svoji energii a čas věnovat kariéře. Odsuzujete ji za to? Můžete, připravte se ale na to, že fenomén bezdětnosti bude stále častější.
marianne.cz