Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Móda

Slyšíte svatební zvony? Inspirujte se kolekcí svatebních šatů, o kterých sní každá moderní nevěsta

Info ikona
Rixo

Sněhově bílé, nebo s nádechem slonoviny? Bez ramínek, nebo s rukávy? Klasické, nebo extravagantní? Existuje tolik parametrů, které se nevěstám honí hlavou, že je skoro nemožné, najít dokonalé svatební šaty na první dobrou. Tedy, donedávna to bylo nemožné. Momentálně svatební scéně dominuje londýnská značka Rixo, která je splněným snem každé moderní nevěsty.

Plánovat svatbu v době koronavirové není jednoduché. Mění se termíny, seznamy hostů i dodavatelé, avšak jedna věc je neměnná. Svatební šaty! Ať už se rozhodnete pro mikro svatbu, nebo budete věřit v lepší zítřky se sáhodlouhým seznamem hostů v ruce, pravděpodobně chcete stát před oltářem v dokonalých šatech, které podtrhnou vaši figuru i osobnost. Bohužel, cesta za „těmi pravými“ je poměrně trnitá. Některé nevěsty podnikají exkurze po svatebních salónech, jiné věří v šikovné ruce švadlen a najdou se také ženy, které oblečou svatební šaty po mamince nebo babičce. Vypadá to ale, že moderní nevěsty by svou pozornost měly směřovat k londýnské značce Rixo, která v únoru představila dechberoucí svatební kolekci.

Mohlo by se vám líbit

Princezna Beatrice se vdala! Na svatbu oblékla šaty po královně Alžbětě II.

V pátek 17. července se princezna Beatrice, vnučka královny Alžběty II., vdala za svého dlouholetého partnera Edoarda Mapelli Mozziho. Kdo čekal okázalou veselkou, ten byl zklamán. Pár se oddal v rodinném kruhu v Královské kapli Všech svatých na hradě Windsor.
marianne.cz

Henrietta Rix a Orlagh McCloskey vytvořily svou první kolekci šatů pod značkou Rixo už v roce 2015. Od té doby ušla značka dlouhou cestu, během které si hrála s vintage potisky, svetry, zajímavými doplňky nebo stylovými pyžamy. Málokoho tedy překvapilo, že značka těsně před začátkem londýnského fashion weeku představila vlastní kolekci svatebních šatů, které jsou obtiskem toho, co moderní nevěsta od svatebních šatů očekává. Špagetová ramínka, volánky, krajkové rukávky, ale také jednoduché střihy, které působí nadčasovým dojmem. To všechno je součástí kolekce, která je vytvořena ze 100% hedvábí. „Strávily jsme více než rok vybíráním látky a zkoumáním svatebních šatů. Navštívily jsme naše oblíbené vintage obchody, kde jsme objevily mnoho krásných designových prvků, které mají sílu překonat čas,“ řekla Henrietta Rix pro Brides.

Kolekci svatebních šatů Rixo si můžete prohlédnout v naší galerii.

Svatební kolekce Rixo
Mohlo by se vám líbit

Svatba bez bílé róby. 14 celebrit, které se vdávaly v barevných šatech

Elizabeth Taylor, Marilyn Monroe, Julianne Moore nebo třeba Anne Hathaway jsou důkazem, že svatební šaty nemusí být nutně bílé. Inspirujte se růžovými, modrými, žlutými, ale i černými šaty, které ve svatební den oblékly nejslavnější ženy světa.
marianne.cz