Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Zábava

V hlavní roli Cameron Diaz! 8 filmů, ve kterých hollywoodská herečka zazářila

Info ikona
Cameron Diaz

Křehká blondýnka, které hlavní role padnou jako ulité. Cameron Diaz rozhodně není na filmovém plátně nováčkem. Střihla si vážné, komické i romantické role, díky kterým nám dokázala, že je hereckým chameleonem. A jaké filmy v podání hollywoodské herečky si můžeme pouštět stále dokola?

O Cameron Diaz se v poslední době píše především ve spojitosti s mateřstvím. Herečka, která právě dnes slaví 48. narozeniny, přivedla na svět začátkem roku holčičku Raddix. V hereckých kuloárech se sice proslýchalo, že děťátko odnosila náhradní matka, avšak tyto dohady Cameron Diaz nikdy nepotvrdila. 

I když si Cameron Diaz aktuálně užívá mateřskou roli, pojďme zavzpomínat na filmy, ve kterých byla nezapomenutelná. 

MASKA

Komediální film z roku 1994 vynesl na filmové výsluní nejen Jima Carryho, ale také mladičkou Cameron Diaz. Ta sice neměla s herectvím velké zkušenosti, avšak v roli Tiny Carlyle dokázala, že si zaslouží pozornost diváků i režisérů. Film Maska se nejen díky dvojici Carry - Diaz stal trhákem, který si s chutí pustíme i po šestadvaceti letech od premiéry. 

SVATBA MÉHO NEJLEPŠÍHO PŘÍTELE

O dva roky později se Cameron Diaz představila v roli Kimberly Wallace v romantické komedii Svatba mého nejlepšího přítele. Nutno podotknout, že při natáčení tohoto snímku se Cameron mohla učit od nejlepších v oboru. Vždyť hlavní roli si střihla Julia Roberts! Pokud si chcete pustit snímek, u kterého se zasmějete a zapomenete na světské starosti, pak Svatbu mého nejlepšího přítele vřele doporučujeme. 

NĚCO NA TÉ MARY JE

Píše se rok 1998 a Cameron Diaz je už právoplatnou herečkou, kterou obdivují muži po celém světě. Mimochodem sympatie mužů i žen si získala i díky filmu Něco na té Mary je, ve kterém si zahrála v hlavní roli. Romantická komedie je dodnes nedílnou součástí filmotéky všech, kteří mají rádi odpočinkové filmy a nedají dopustit na hollywoodská esa, mezi která se bezpochyby řadí i Cameron Diaz. 

CHARLIEHO ANDÍLCI

Pokud jste do roku počátku milénia Cameron Diaz neznali, pak vše změnil akční snímek Charlieho andílci. Kritikou proklínaný, lidmi oblíbený film, ve kterém Cameron upustila od romantických rolí a představila se coby špičková agentka. Kromě Cameron se ve filmu objevila také Drew Barrymore a Lucy Liu - dvě výborné herečky, které se tímto snímkem také dostaly do povědomí diváků. 

Info ikona
Cameron Diaz

ČTĚTE TAKÉ: Zpátky do devadesátek! Inspirujte se stylovým šatníkem Cameron Diaz

SHREK

Animovaná pohádka Shrek je evergreenem dětského diváka. I když pohádku pravděpodobně pouštíte dětem s českým dabingem, v originálním znění uslyšíte hlas právě Cameron Diaz. Ta propůjčila hlas princezně Fioně a stala se tak nedílnou součástí  pohádky o zeleném zlobrovi se zlatým srdcem. 

PRÁZDNINY

Také si nedokážete představit Vánoce bez snímku Prázdniny? Romantická komedie, ve které si dvě ženy na čtrnáct dnů vymění domy, je nedílnou součástí vánočního televizního programu. A my jsme za to stále vděční! Kdy jindy bychom se mohli rozplývat nad hereckým výkonem Cameron Diaz a charismatickým Judem Law?

ZATÍM SPOLU, ZATÍM ŽIVÍ

V akční komedii Zatím spolu, zatím živí se Cameron představila v roli June Havens, obyčejné dívky, které se z minuty na minutu změní život. Po pádu letadla už nic není jako dřív a June se musí rychle přizpůsobit životnímu tempu tajného agenta Roy Millera v podání Toma Cruise. Romantický a napínavý snímek je jako stvořený pro všechny, kteří mají chuť na odpočinkový film. 

ZKAŽENÁ ÚČA

Učitelka, kterou byste na třídních schůzkách rozhodně nechtěli potkat. Cameron Diaz se v komedii Zkažená úča představila jako nepříjemná, sprostá a naprosto nevhodná učitelka, která se poměrně rychle změní jenom proto, aby okouzlila bohatého "supla" Justina Timberlaka. Vyjde její plán, nebo se Justin zamiluje do jiné kolegyně?

ČTĚTE TAKÉ: 8 věcí, které se stávají jenom ve filmech

Info ikona
Zářijová Marianne

POŠTOVNÉ ZDARMA

Časopis Marianne si nyní můžete, bez nutnosti platit poštovné, objednat až domů. Více informací se dozvíte zde.