Proč je babiččina kuchyně zase v kurzu
Možná vás překvapí, že mnoho dnešních kulinářských trendů vlastně jen znovu objevuje to, co naše babičky znaly dávno. Důraz na sezónnost, vaření bez zbytků nebo poctivá domácí strava, to vše jsou principy, které jejich kuchyně dokonale splňovala. Není divu, že se k těmto hodnotám vracíme a že i dnes jsou populární třeba kalendáře plné staročeských rodinných receptů. Chcete si kousek téhle atmosféry přenést i do své kuchyně? Začněte jednoduše. Udržujte si ve spíži základní trvanlivé suroviny, které vás vždy zachrání. Nevyhazujte zbytky, ale zkuste je přetvořit v nová jídla, ať už je to polévka, placičky nebo jen obyčejná pomazánka. Sledujte, co zrovna roste, a vařte ze sezónních produktů, které jsou nejchutnější a nejlevnější. A hlavně zapojte do vaření i stolování celou rodinu. Právě sdílení totiž dělá z jídla tu pravou radost.
Zdroj: marthastewart.com, toprecepty.cz