Recept na jahodové řezy Mrož
Seznam potřebných surovin
Těsto:
- 5 vajec
- 200 g cukru krupice
- 200 g polohrubé mouky
- 2 lžíce horké vody
- 1 kypřicí prášek do pečiva
- 100 ml oleje
Náplň:
- 750 g jahod (čerstvé nebo mražené)
- 2 jahodové pudinky v prášku
- 150 g cukru moučka (podle chuti)
- 200 g másla
Čokoládová poleva:
- 100 g čokoládové polevy
- kousek másla
Dále:
- tuk na vymazání plechu
- mouka na vysypání plechu
Jak na to:
Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Žloutky vyšleháme s krupicovým cukrem do pěny a po lžících vešleháme horkou vodu. Potom střídavě přidáváme mouku, smíchanou s práškem do pečiva, a olej. Nakonec lehce vmícháme vyšlehaný pevný sníh z bílků. Piškot nalijeme na vymazaný a vysypaný plech a pečeme přibližně 15 minut při teplotě 180 °C. Upečený piškot necháme vychladnout. Jahody omyjeme, očistíme a rozmixujeme. Přidáme dva pudinky, pořádně rozmícháme a krátce povaříme, aby směs zhoustla. Jahodový pudink necháme za občasného promíchání vychladnout. Změklé máslo ušleháme s moučkovým cukrem a po menších částech vešleháváme jahodovou směs. Máslo, cukr i jahodová směs musí mít stejnou pokojovou teplotu. Hotovou náplní potřeme piškot. Nakonec moučník polijeme čokoládovou polevou, rozehřátou a promíchanou s kouskem másla.