Přejít k hlavnímu obsahu
Dobrý nápad

KVÍZ: Špagety zná každý, ale co další druhy těstovin. Otestujte se!

Zkuste před Italem přelomit špagety a omdlí. Obyvatelé země ve tvaru boty jsou holt národem těstovin, a to mnoha druhů. Vyzkoušejte v našem kvízu, jak jste na tom s jejich znalostí.

Jana Bitalová | 14. 03. 2024

Těstoviny lze rozdělit podle složení na vaječné, bezvaječné, semolinové (ze semolinové mouky) a celozrnné (z celozrnné mouky). Na základě použití pak na přílohové a zavářkové, které se dávají do polévek.

Tvarů těstovin je pak celá řada, přičemž obecně můžeme rozlišit dlouhé a krátké. Rozdíly ve tvaru rozhodně nejsou jen záležitostí vzhledu, ale odvíjí se od nich i délka přípravy. Pokud si tedy nejste jistí, podívejte se na obal, kde jsou uvedeny potřebné informace.

Ručně vyráběné těstoviny

Zajímavým druhem jsou bezesporu orecchiette. Vypadají jako malé škeble nebo ouška, podle nichž také dostaly svůj název (orecchio v italštině znamená ucho). Jejich výrobu můžete sledovat například přímo v ulicích města Bari, které spadá do regionu Apulie. Místní obyvatelky si tady totiž sedají před své domovy a za veselého štěbetání zručně tvarují právě tyto těstoviny.

Mohlo by se vám líbit

Recept: Těstoviny zapečené se směsí sýrů

Tyhle těstoviny připravíte během chvilky a pak je jen strčíte do trouby. Navíc je lze zamrazit a vytáhnout v nouzi nejvyšší. Také do nich můžete zužitkovat všechny sýry, které vám zbudou v lednici.
marianne.cz
Zdroj článku
Marianne je i na sociálních sítích:

Související články

Dobrý nápad
Něžná, ale velmi houževnatá kráska, která je mnohde symbolem Vánoc: Radost bude dělat i dlouho po svátcích

Něžná, ale velmi houževnatá kráska, která je mnohde symbolem Vánoc: Radost bude dělat i dlouho po svátcích

Dobrý nápad
Tento věnec nejen ušetří peníze, ale také místo na stole

Tento věnec nejen ušetří peníze, ale také místo na stole

Dobrý nápad
Rok stočený do kruhu pro potěchu oka a radost z tvoření

Rok stočený do kruhu pro potěchu oka a radost z tvoření

Dobrý nápad
Výroba domácího másla je jednoduchá a výsledek lahodný: Podmáslí jako vedlejší produkt rozhodně není k zahození

Výroba domácího másla je jednoduchá a výsledek lahodný: Podmáslí jako vedlejší produkt rozhodně není k zahození

×
  • Marianne Venkov & styl
  • 899 Kč
  • ROČNÍ PŘEDPLATNÉ MARIANNE VENKOV A STYL + FORMY TESCOMA + DIGI VERZE ČASOPISU ZDARMA
  • obrázek magazínu ROČNÍ PŘEDPLATNÉ MARIANNE VENKOV A STYL + FORMY TESCOMA + DIGI VERZE ČASOPISU ZDARMA
  • Předplatit