Přejít k hlavnímu obsahu
Životní styl

Co dnes vaří influenceři? Trendy recepty z Instagramu, které stojí za to zkusit

Info ikona

Trendy recepty vládnou sociálním sítím, influenceři z celého světa sdílí skvělé tipy na různé kulinářské výtvory. Mnohdy jsou přitom překvapivě jednoduché a můžete si je snadno udělat i doma. Vyzkoušejte některý z oblíbených receptů, které se staly virálními hity.

Promotion | 6. 05. 2025

Fenomén virálních receptů

Sociální sítě se staly perfektní platformou pro sdílení kulinářské inspirace. Během chvilky můžete objevit spoustu skvělých receptů, mnohdy jsou přitom dostupné ve formě videa a hned tak vidíte přesný postup. Ty nejzajímavější nápady se rychle šíří a zkouší je lidé po celém světě. A vyzkoušet je můžete i vy, abyste rozšířili svůj repertoár v kuchyni.

Baked feta pasta – těstoviny se sýrovou omáčkou

Tento recept se právem stal globálním fenoménem. Jeho genialita spočívá v jednoduchém postupu – potřebovat budete jen minimum nádobí a pár surovin. V podstatě potřebujete jen:

  • feta sýr,
  • cherry rajčátka,
  • olivový olej,
  • oblíbený tvar těstovin,
  • sůl a pepř.

Postup přípravy je velmi jednoduchý:

  1. Doprostřed zapékací mísy položte bloček sýru feta. Kolem něj rozprostřete cherry rajčátka.
  2. Vše zakápněte olivovým olejem, osolte a opepřete podle chuti.
  3. Pečte na 180 °C zhruba 40 minut. Sýr i rajčata změknou.
  4. Mezitím si můžete uvařit těstoviny podle návodu na obalu.
  5. Zapékací mísu vyndejte z trouby, rajčata a fetu trochu rozmačkejte. Pak už stačí jen přidat uvařené těstoviny a vše promíchat.

Recept můžete ještě vylepšit, k rajčátkům a sýru přidejte třeba ještě cibuli pokrájenou na měsíčky, čerstvou bazalku nebo další koření.

Soufflé pancakes – japonské nadýchané lívance

Pokud máte rádi sladkou snídani nebo svačinku, tyhle lívance si rozhodně zamilujete. Jsou neuvěřitelné nadýchané, lehké jako obláček a servírovat je můžete s čímkoli, co máte rádi.

Potřebovat budete (na 3 porce):

  • 4 vejce,
  • 80 g cukru,
  • 80 g hladké mouky,
  • 50 ml mléka,
  • 1 lžíci přepuštěného másla (nebo oleje),
  • 1 lžičku vanilkového extraktu (nebo vanilkové pasty).

Celé kouzlo spočívá v oddělení bílků a žloutků. Postup vůbec není složitý:

  1. Oddělte žloutky od bílků. Bílky zatím dejte stranou.
  2. Ke žloutkům přidejte mléko a 20 gramů cukru. Dobře vyšlehejte a přidejte vanilku.
  3. Poté zapracujte mouku.
  4. V další misce začněte šlehat bílky. Jakmile se začne tvořit pěna, přidávejte postupně zbylých 60 gramů cukru.
  5. Pak už jen stačí po částech jemně vmíchat sníh do žloutkové směsi.
  6. Na pánvi rozehřejte tuk, poté můžete nanést větší vrstvu těsta – najednou můžete dělat dva menší lívance.
  7. Přijde lžičku vody a pánev zakryjte poklicí. Lívance se tak budou dělat v páře.
  8. Po zhruba 2 minutách přidejte další vrstvu těsta, opět přidejte vodu a nechte 2 minuty dělat v páře.
  9. Poté můžete lívance otočit, opět přidat vodu a nechat je dělat v páře zhruba 3 minuty.
  10. Pak už jen stačí dát je na talíř a ozdobit ovocem, šlehačkou, sirupem nebo čímkoli, co máte rádi.

Pesto eggs – vajíčka pečená na pestu

Tento nápad je velmi jednoduchý. Zpočátku se může zdát trochu zvláštní, ale jakmile ho jednou vyzkoušíte, zamilujete si ho. Jde o skvělý pokrm na snídani, který máte během chvilky hotový.

Množství surovin se liší dle toho, jak velký máte hlad či kolik porcí chcete udělat. Potřebovat ale budete jen:

  • vajíčka,
  • pesto,
  • sůl a pepř, případně další koření na dochucení.

Postup je velmi podobný klasické přípravě vajíček, poradí si tak i začínající kuchař:

  1. Nebudete potřebovat žádný olej nebo máslo. Vhod přijde nepřilnavá hluboká pánev nebo běžná pánev s vyšším okrajem. Dejte do ní 1-2 lžíce oblíbeného pesta a nechte ho mírně rozehřát.
  2. Poté do něj rozklepněte vajíčka. Připravit si je můžete dle libosti – sázená či třeba míchaná.
  3. Nechte je pozvolna smažit, dokud nebudou hotové tak, jak je máte rádi. Pesto se postará o krásnou barvu, a hlavně skvělou chuť.
  4. Vajíčka můžete sníst jen tak, nebo je servírovat na chlebu s avokádovou pomazánkou.

Tortilla wrap hack – skládaná tortilla

Různé plněné tortilly a wrapy mají zaslouženě odměnu – jde o jednoduché jídlo, placku můžete naplnit v podstatě čímkoli a během chvilky tak vytvoříte plnohodnotný oběd. Jenže někdy bývá problém plnou tortillu úhledně zabalit, aby se celá nerozpadla. I na to ale mají ifluenceři skvělý trik.

Na plněnou tortillu budete potřebovat:

  • pšeničnou nebo celozrnnou tortillu (připravit si můžete i domácí),
  • zeleninu dle vašeho výběru,
  • libovolné maso nebo tofu,
  • oblíbený dresink.

Přidat můžete v podstatě cokoli, na co máte zrovna chuť. Hlavní trik tohoto receptu spočívá v postupu:

  1. Vezměte tortillu a od středu k jednomu okraji ji nařízněte.
  2. V duchu si placku rozdělte na čtvrtiny. Na každou čtvrtinu pak dejte jinou náplň – například na jednu sýr, na druhou zeleninu, na třetí maso a na čtvrtou omáčku.
  3. Jakmile máte naplněno, postupně tortillu překládejte – vezměte jednu čtvrtinu a přeložte ji na tu vedlejší. Tak stále dokola, dokud nevznikne trojúhelník.
  4. Ten už pak stačí jen opéct na pánvi nebo v kontaktním grilu z obou stran dozlatovat.
  5. Možnosti náplní jsou nekonečné – už nikdy se vám ale nestane, že by náplň vytekla.

Svět influencerů a sociálních sítí může být inspirativní – online najdete spoustu skvělých tipů do kuchyně. Ať už hledáte nové nápady na snídani, oběd, večeři či různé svačinky. Nebojte se vyzkoušet nové recepty a ochutnat nové chutě. S trochou odvahy a správným vybavením, které najdete na e-shopu Tescoma.cz, objevíte spoustu výborných jídel.

×
  • Marianne
  • 899 Kč
  • ROČNÍ PŘEDPLATNÉ MARIANNE + TÓNUJÍCÍ KRÉM ATTITUDE + DIGI VERZE ZDARMA
  • obrázek magazínu ROČNÍ PŘEDPLATNÉ MARIANNE + TÓNUJÍCÍ KRÉM ATTITUDE + DIGI VERZE ZDARMA
  • Předplatit