Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Móda

10 ikonických šatů od Givenchyho pro Audrey Hepburn

Info ikona
Audrey Hepburn

Kdo by neznal malé černé šaty od Givenchyho, které Audrey Hepburn oblékla v dnes už ikonickém filmu Snídaně u Tiffanyho. Věděla jste ale, že Audrey Hepburn a návrhář Hubert de Givenchy spolupracovali na mnoha dalších filmových kostýmech?

Eliška Vrbová | 20. 01. 2022

V roce 1953 během natáčení filmu Sabrina navštívila Audrey Hepburn studio francouzského návrháře Huberta de Givenchyho, aby společně probrali, zda by pro ni mohl navrhovat šaty právě pro tento film. Givenchy očekával příchod tehdy mnohem slavnější Katharine Hepburn, proto ho překvapilo, když se ve dveřích objevila "velmi hubená žena s krásnýma očima, krátkými vlasy, výrazným obočím v malinkých kalhotách a tričku a balerínách. Na hlavě měla slaměný klobouk s červenou mašlí," popisoval Hubert de Givenchy, který Audrey nejprve odmítl.

Mohlo by se vám líbit

Audrey se však nenechala zastrašit a pozvala Givenchyho na večeři. Říká se, že nakonec podlehl jejímu kouzlu osobnosti a kráse. A tak vzniklo přátelství, které trvalo až do smrti Audrey Hepburn v roce 1993. Slavná herečka pak o šatech od Givenchyho říkala: "Jeho šaty jsou jediné, v nichž se cítím být sama sebou. On je mnohem víc než jen návrhář. On je takový tvůrce osobnosti."

Kromě filmů, jako je Sabrina, Funny Face, Šaráda a samozřejmě Snídaně u Tiffanyho, nosila Audrey Hepburn šaty od Givenchyho i v soukromí. My se však v galerii ohlížíme za jejími nejikoničtějšími filmovými kostýmy, které vytvořil právě Hubert de Givenchy. 

Ty nejikoničtější Givenchy filmové looky Audrey Hepburn
Mohlo by se vám líbit