Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Životní styl

Vše, co jste chtěli vědět o životní lásce Freddieho Mercuryho

Info ikona
Freddie

Filmový trhák Bohemian Rhapsody toho o Freddiem Mercurym prozradil mnoho. Jak to ale doopravdy bylo s jeho láskou Mary Austin?

Ať už jste věděli, že Freddie Mercury chodil s dívkou, nebo jste o tom neměli ani ponětí, jméno Mary Austin si rozhodně zapamatujte. Ani nejlepší hollywoodští scénáristé by pravděpodobně nevymysleli lepší milostný, a zároveň silně přátelský vztah, jaký Mary s Freddiem doopravdy prožili.

Mohlo by se vám líbit

Žádná zlatokopka

Láska mezi Mary a Freddiem vznikla naprosto spontánně, a to v době, kdy Freddie teprve začínal koketovat s hudbou. Pár se velmi brzo k sobě sestěhoval a Mary Freddiemu pomáhala v začátcích jeho hudební kariéry. „Nikdy jsem nepotkala někoho, jako byl on,“  řekla Mary v rozhovoru pro OK Magazine v roce 2000. I přestože to byla láska bláznivá a silná, Mary v té době neměla ani ponětí, že v Freddiemu se v hlavě rodí plán jejich zásnub. "Když mi bylo 23 let, dal mi k Vánocům velkou krabici. Uvnitř byla menší krabička, pak další, a tak to pokračovalo. Byla to jedna z jeho her. Nakonec jsem našla krásný prstýnek uvnitř nejmenší krabičky," řekla Austin v roce 2013 pro Daily Mail a následně dodala, že i když zásnuby nečekala, zašeptala ano.

Jenže zatímco úspěch kapely narůstal enormní rychlostí, jejich partnerské soužití začalo pokulhávat. Mary se po šesti letech vztahu domnívala, že Freddie má milenku, neboť chodil domů později a později. S pravdou ven vyšel Mercury v roce 1976. „V ten moment jsem byla trošku naivní a chvíli mi trvalo, než jsem si uvědomila pravdu. Ulevilo se mu, když mi řekl, že je bisexuál. Já jsem mu ale oponovala tím, že není bisexuál, ale že si myslím, že je gay,“ vzpomínala Mary v rozhovoru pro Daily Mail.

Info ikona
Freddie Mercury

Láskou napořád

Žádné velké hádky, pálení mostů či přehnaná hysterie. Tahle dvojka prostě patřila k sobě, a tak nikoho nepřekvapilo, že i po rozchodu se Freddie s Mary neustále vídal. Mary navíc byla svým způsobem i součástí kapely. „Jela s nimi na turné. Existují jejich společné fotografie ze zákulisí koncertů, které byly vyfoceny na konci sedmdesátých let, tedy v době, kdy už netvořili pár,“ říká Mark Blake, autor knihy Is This the Real Life?: The Untold Story of Freddie Mercury and Queen.

Freddie na Mary nedal dopustit a my se můžeme jenom domnívat, jaký cit k ní choval. Nejlépe to asi vystihuje Freddieho prohlášení. "Všichni moji milenci se mě ptali, proč nemohou nahradit Mary, ale to bylo prostě nemožné. Jediný přítel, kterého mám, je Mary, a já nechci někoho jiného. Pro mě je svým způsobem manželkou. Pro mě to je sňatek," řekl Freddie Mercury. Byli si natolik blízcí, že Mary byla jedna z prvních, která se dozvěděla o Freddieho nemoci. V těžké době mu opět byla nablízku a starala se o něj ze všech svých sil. Po jeho boku byla i v roce 1991, kdy Freddie zemřel.

Mohlo by se vám líbit