Recept na nepečený dezert Míša do skleničky
Seznam potřebných surovin
(4 porce)
- 100 g kakaových sušenek
- 30 g másla
- 500 g tvarohu v pozlátku
- 80 g moučkového cukru
- trochu mléka (dle potřeby)
- 1 lžíce vanilkové pasty
- 60 g hořké čokolády
- 50 ml smetany ke šlehání
- ovoce na ozdobení
Jak na to:
Kakaové sušenky rozdrtíme najemno. Máslo necháme rozpustit a zamícháme se sušenkami. Do skleniček připravíme sušenkový základ. Tvaroh dáme do mísy, přidáme cukr, vanilkovou pastu a trochu mléka – mícháme a podle potřeby přidáme mléko, aby vznikla požadovaná konzistence. Na sušenkový základ dáme tvaroh (alternativně část tvarohu, poté vrstvu rozvařeného ovoce a nakonec opět tvaroh). Čokoládu nalámeme a zalijeme vařící smetanou, metličkou rozmícháme do polevy. Čokoládovou polevou zalijeme skleničky, ozdobíme strouhanou čokoládou a čerstvým ovocem.