Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Životní styl

Školní jídelna na úrovni aneb Na čem si pochutnává Charlotte s Georgem?

Info ikona
Děti

Buchtičky se šodó, koprová omáčka s houskovým knedlíkem, sladká rýže se švestkami, ale také všemi nenáviděná „univerzální hnědá omáčka“. Zatímco jeden den si malí strávníci pochutnají na skvělém obědu, druhý den čelí tvrdému hovězímu masu s nepříliš oblíbenou znojemskou omáčkou. Pokud jste se domnívali, že podobnou zkušenost se školní jídelnou má většina dětí po celém světě, pak jste se pletli. 

Londýnská škola Thomas’s London Day School je v hledáčku všech, kteří napjatě sledují život vévodkyně a vévody z Cambridge. Kate s Williamem se totiž rozhodli, že právě do Thomas’s London Day School pošlou svá dítka princeznu Charlotte a prince George. Věříme, že škola vyniká svým výukovým plánem, školními aktivitami i vysokou úrovní učitelů, avšak ruku na srdce – nejvíce nás zaujal školní jídelníček, který by si z fleku zasloužil michelinskou hvězdu.

Mohlo by se vám líbit

Vévodkyně Kate otevřeně o problémech v těhotenství, chůvách i výchově dětí

„To, co jsem se za posledních několik let naučila o mateřství, je fascinující. Určitě bych ale mnoho věcí dnes udělala jinak,“ řekla vévodkyně Kate v jednom ze svých nejotevřenějších rozhovorů.
marianne.cz

Královské menu

Všichni víme, že s prázdným žaludkem vědomosti do hlavy nelezou, a tak není divu, že školní jídelna nabízí svým žákům ranní svačinku v podobě organického mléka, vody a ovoce. Následný oběd se skládá z polévky s čerstvým pečivem, hlavního chodu a dezertu. Nutno podotknout, že žáci mají na výběr ze čtyř variací hlavního jídla - proteinové, rybí, veganské/vegetariánské a bezlepkové/bezlaktózové.

Pokud nahlédneme do školního jídelníčku, pak zjistíme, že Charlotte s Georgem si v posledních týdnech mohli pochutnat na francouzské cibulové polévce, lososovi s bramborami gratin dauphinois, celozrnných těstovinách, středomořském kuskusu či pečené makrele podávané na lůžku z čočky. Sladkou tečkou bylo ovocné smoothie, plátky čerstvého melounu a ananasu s bio jogurtem nebo borůvkové mini muffiny servírované s čerstvými jahodami. Mňam.

Mohlo by se vám líbit

Radost u dvora! Vévoda a vévodkyně z Cambridge mají nového čtyřnohého přítele

Minulý týden se Velkou Británií prohnala zpráva, že vévoda a vévodkyně z Cambridge rozšířili svou rodinu o nového člena. Poměrně rychle se ukázalo, že nový člen rodiny je čtyřnohý, chundelatý, a především neskutečně roztomilý.
marianne.cz