Na co si dát pozor při vaření kuřete na paprice?
Existují momenty, které mohou kuře na paprice pokazit. Na co si dát pozor? Například na výběr masa: nevykostěné hřbety mají za následek nevzhledný talíř a umatlané ruce strávníků. Je také potřeba myslet na skutečnost, že následkem připálené papriky pokrm hořkne. Pokud je to tedy možné, osmahneme nejdříve maso, potom jej poprášíme paprikou, otočíme a hned podlijeme vodou nebo vývarem. Opatrně i s vodou: velké množství vody zapříčiní nevýraznou a slabou chuť šťávy i "polévkovou konzistenci". Maso musí být jen sotva ponořené. Pokud přidáváme do jídla sladkou smetanu, uděláme to až před koncem vaření a přípandě přimícháme do smetany hladkou mouku na zahuštění. Provaříme na mírném ohni alespoň pár minut, než se smetana spojí se šťávou. Pokud chceme omáčku okyselit, přimícháme ocet až do odstaveného jídla, jinak se smetana srazí.