Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Dobrý nápad

Osvěžení pro tělo i duši: Dokonalý letní odpočinek s ledovým čajem

Léto je tady a konečně je ten ideální čas, kdy si můžete naplno užívat svého momentu pohody, a to nejen doma pod dekou, ale také venku na čerstvém vzduchu. A co by mohlo být lepšího než si dopřát chvilku relaxace s báječným letním drinkem v ruce?

Jana Kantorová | 14. 06. 2023

Čas pro sebe je vzácný a měli bychom se naučit si ho nejen pravidelně dopřávat, ale také si ho skutečně užít. Ať už se pohodlně usadíte se svou oblíbenou knihou ve stínu stromů, poležíte si v houpací síti nebo si užíváte sluníčka na lehátku, v horkých dnech byste nikdy neměli zapomínat na dostatečný příjem tekutin. Vyzrajte na vysoké teploty a objevte nový způsob přípravy svého oblíbeného čaje. Vychutnejte si jej v podobě osvěžujícího ledového nápoje, obohaceného o nejrůznější sezónní lahůdky podle našich receptů. Buďte si jisti, že se do barevných drinků zamilujete už při prvním doušku

Galerie: Osvěžte se chutným ledovým čajem
Mohlo by se vám líbit

Plážové vlny ve vlasech můžete mít i bez moře: Máme pro vás návod, jak na ně

Dejte aspoň přes prázdniny žehličce a kulmě dovolenou, na senzační letní účes – přirozené plážové vlny – vám totiž bude stačit jen slaný sprej a doslova pár minut.
marianne.cz

Ledový čaj s mátou a limetami 

  • 4 sáčky Pickwick Mátového čaje 
  • 2 limety, nakrájené na plátky 
  • ½ salátové okurky nakrájená na kolečka 
  • hrst čerstvé máty na ozdobu 
  • 2 lžíce medu 
  • 750 ml horké vody 
  • hrst ledu 

Čaj zalijte 750 ml horké vody a louhujte 3-5 minut. Podle chuti oslaďte medem a nechte vychladnout. Do džbánu přidejte plátky limety, kolečka okurky a hrst čerstvé máty. Můžete podávat s ledem. 

 

Mohlo by se vám líbit

Cestování: Kde se rodí řeka, aneb cesty k pramenům

Není lehké hledat a najít prameny všech českých řek. V případě Labe, Metuje nebo Vltavy je to pro výletníky jednoduché, ale co Ohře nebo Lužnice?
marianne.cz

Ledový čaj s lesním ovocem

  • 4 sáčky ovocného čaje Pickwick Lesní ovoce 
  • 1 lžíce citronové šťávy 
  • 2-3 lžíce třtinového cukru nebo sirupu s příchutí lesního ovoce 
  • po hrsti ostružin, malin, borůvek a lesních jahod (můžou být i mražené) 
  • listy jahodníku, borůvek nebo maliníku na ozdobu 
  • 500 ml horké vody 
  • 200 ml studené vody 
  • led 

Sáčky čaje zalijte cca 500 ml horké vody a nechte 6-8 minut louhovat. Přidejte cukr nebo sirup podle chuti a nechte vychladnout. Po vychladnutí dochuťte čaj citrónovou šťávou, nasypte ovoce, led (nemusí být, pokud máte ovoce mražené) a ozdobte lístky jahodníku

Mohlo by se vám líbit

Zahrada jako ze žurnálu: Zelené ostrůvky pohody

Existují různé typy zahrad, originalitu každé z nich ale vtisknou až majitelé. Občas se však hodí ruka odborníka, aby nasměroval a poradil.
marianne.cz

Ledový čaj s příchutí bezu a citrusů 

  • 4 sáčky ovocného čaje Pickwick Citrusy s bezovým květem 
  • 5 lžic bezového sirupu 
  • 1 citron, nakrájený na tenké plátky  
  • 1 limeta nakrájená na tenké plátky 
  • lístky meduňky 
  • 500 ml horké vody 
  • 250 ml sodovky 
  • led 

Sáčky čaje zalijte cca 500 ml horké vody a nechte vylouhovat 6-8 minut. Oslaďte bezovým sirupem a dejte vychladit. Citron a limetu pečlivě omyjte, pokrájejte na plátky a společně s lístky meduňky přidejte do vychlazeného čaje. Dolijte sodovkou a podávejte s ledem

 

Mohlo by se vám líbit

Hezčí zahrada? 6 tipů, díky kterým bude doslova zářit

Chcete mít letos zahradu jako ze žurnálu? Pak určitě neváhejte a začněte plánovat. Některé květiny a rostliny vyžadují čas. Máme pro vás hned několik zahradnických tipů, ze kterých budete ve výsledku nadšeni. Využijte nadcházející sezónu a inspirujte se při úpravě své zahrady.
marianne.cz

Brusinkový ledový čaj s malinami

  • 4 sáčky ovocného čaje Pickwick Brusinky s malinami 
  • 200 ml brusinkového džusu 
  • 2 hrsti čerstvých nebo mražených malin 
  • lístky máty 
  • 500 ml horké vody 
  • hrst ledu 

Sáčky čaje zalijte 500 ml horké vody a nechte je vylouhovat 6-8 minut. Dejte vychladit. Vychlazený čaj smíchejte s brusinkovým džusem a malinami. Podávejte ozdobené lístky máty, případně s ledem. 

 

Mohlo by se vám líbit

Cestování o samotě aneb Jednoduchý způsob, jak poznat sami sebe

„Po vystudování univerzity by měl člověk několik let bloudit sám po Evropě,“ říkal Jan Amos Komenský, který sám procestoval velkou část Evropy. Já to udělal také. Navštívil jsem sedmnáct evropských zemí. Sám. Díky cestování jsem našel novou cestu k sobě i k ostatním. Chcete vědět, jak z dovolené dostat víc než jen fotky na Instagram či Facebook, opálenou kůži a vzpomínky na hlavní turistické atrakce?
marianne.cz

Ledový čaj s broskvemi 

  • 4 sáčky černého čaje Pickwick Earl Grey 
  • 1 zralá broskev 
  • cca 2 lžíce třtinového cukru 
  • 5 plátků čerstvého zázvoru 
  • citronová šťáva z půlky citronu 
  • lístky máty na ozdobu 
  • 500 ml horké vody 
  • 250 ml vychlazené sodovky nebo vody 
  • pořádná hrst ledu 

V 500 ml horké vody vylouhujte 4 sáčky černého čaje společně s plátky zázvoru. Černý čaj vyjměte po 1-3 minutách, ale zázvor nechte ve džbánu. Oslaďte podle chuti a nechte vychladnout. Následně přidejte broskev nakrájenou na tenké plátky a dolijte vychlazenou sodovkou. Dochuťte citrónovou šťávou, přidejte led a ozdobte mátou.  

Mohlo by se vám líbit

Dobrý nápad: Sazeničkám cedulky sluší

Aby měl zahradník dobrý přehled o tom, co mu vyrůstá v záhonech, hodí se šikovné zápichy. Vyrobte si je s námi!
marianne.cz
Zdroj článku

Související články

Dobrý nápad
Babské rady proti komárům: Potřete se šalvějí a dají vám pokoj

Babské rady proti komárům: Potřete se šalvějí a dají vám pokoj

Dobrý nápad
Už nevíte, co dělat s cuketou? Šup s ní do sklenice. Naložená chutná skvěle

Už nevíte, co dělat s cuketou? Šup s ní do sklenice. Naložená chutná skvěle

Dobrý nápad
Historie pudinku vás překvapí. Dřív to rozhodně nebyl instantní prášek v sáčku

Historie pudinku vás překvapí. Dřív to rozhodně nebyl instantní prášek v sáčku

Dobrý nápad
Upečte rybízový koláč s nevšední drobenkou z mandlí. Je vynikající!

Upečte rybízový koláč s nevšední drobenkou z mandlí. Je vynikající!