Přejít k hlavnímu obsahu
Tradice

Velikonoční pečení na poslední chvíli: Hrnkový beránek vám nezabere příliš času

Nestíháte, ale chcete mít na stole velikonočního beránka? Pak vyzkoušejte hrnkový recept, který je snadný a rychle hotový.

Jana Bitalová | 30. 03. 2024

Všichni máme občas období, kdy nestíháme. Pokud je to o letošních Velikonocích zrovna váš případ, a přesto chcete mít v pondělí na stole upečeného beránka, máme pro vás snadný a rychlý recept. Zvládnete ho bez váhy i odměrky… a výsledek bude stát za to. Nemáte-li formu na beránka, nevadí, recept je samozřejmě použitelný i na bábovku.

Co budete potřebovat?

  • 2 hrnky hladké mouky
  • 3 vajíčka
  • ¾ hrnku oleje
  • 1 hrnek mléka
  • vanilku z lusku nebo vanilkový cukr
  • 1 balíček kypřicího prášku
  • 1 hrnek cukru
  • pokud chcete, přidejte hrst rozinek namočených v rumu (pár hodin v lednici)
  • kousek másla na vymazání a strouhanku na vysypání formy
  • moučkový cukr na posypání
  • dvě kuličky pepře nebo nového koření na oči
  • stužku na krk

Jak na to?

Troubu pusťte na 185 °C, aby se předehřála. Vyšlehejte vajíčka s cukrem a vanilkou/vanilkovým cukrem do pěny, pak přidejte olej a mléko a dobře promíchejte. Mouku smíchejte s kypřicím práškem a postupně vmíchejte do vaječné směsi, aby vzniklo hladké těsto. Přidejte rozinky.

Do vymazané a vysypané formy nalijte těsto a dejte péct na cca 45 minut. Zda je beránek hotový, zkontrolujte špejlí. Hezké Velikonoce!

Mohlo by se vám líbit

Velikonoční nádivka s jarními bylinkami. Chystaly ji už naše babičky

Velikonoční nádivka se připravovala v podvečer Bílé soboty a druhý den, kdy končil půst, tedy na Velikonoční neděli, ji lidé jedli. Dodnes je jedním ze symbolických pokrmů Velikonoc i jara. Zkuste ji připravit podle našeho receptu.
marianne.cz
Zdroj článku
Marianne je i na sociálních sítích:

Související články

Tradice
Princ českých lesů: Daněk ohromí svou krásou, překvapí dokonalými smysly

Princ českých lesů: Daněk ohromí svou krásou, překvapí dokonalými smysly

Tradice
Masopustní čas: Období mezi dvěma půsty, ke kterému patří plný stůl a spousta zábavy

Masopustní čas: Období mezi dvěma půsty, ke kterému patří plný stůl a spousta zábavy

Tradice
Našli byste na své chalupě, statku či zahradě misník nebo talířník?

Našli byste na své chalupě, statku či zahradě misník nebo talířník?

Tradice
Zjistěte, jaký život dnes vedou obyvatelé vsi, kde žila Vojnarka

Zjistěte, jaký život dnes vedou obyvatelé vsi, kde žila Vojnarka

×
  • Marianne Venkov & styl
  • 999 Kč
  • ROČNÍ PŘEDPLATNÉ MARIANNE VENKOV A STYL + PÉČE L'OCCITANE + DIGI VERZE ČASOPISU ZDARMA
  • obrázek magazínu ROČNÍ PŘEDPLATNÉ MARIANNE VENKOV A STYL + PÉČE L'OCCITANE + DIGI VERZE ČASOPISU ZDARMA
  • Předplatit