Přejít k hlavnímu obsahu
Dobrý nápad

Recept na jahodovou bublaninu: Tahle vám zaručeně zachutná!

Jahodová bublanina je jedním z nejoblíbenějších sezónních moučníků. A její doba je právě nyní, kdy dozrávají šťavnaté jahody. Připravte ji a potěšte rodinu sladkou dobrotou.

Jana Bitalová | 14. 06. 2024

Jahodová bublanina je oblíbeným receptem, který navíc není nikterak složitý. Vyzkoušejte ho, a až dozrají třešně, rybíz nebo třeba maliny, můžete tento moučník připravit znovu, jen ne s jahodami, ale jiným druhem ovoce.

Co budete na bublaninu potřebovat?

  • 120 g změklého másla + trochu na vymazání formy
  • 220 g moučkového cukru
  • 4 vejce – žloutky a bílky oddělené
  • 400 ml vlažného mléka
  • 500 g pšeničné polohrubé mouky
  • špetku soli
  • 1 kypřicí prášek 
  • pšeničnou hrubou mouku na vysypání formy
  • 500 g jahod

Jak na bublaninu s jahodami

Předehřejte troubu na 180 °C.

V mixéru vyšlehejte máslo s cukrem a žloutky do světlé a nadýchané pěny. Postupně přidávejte vlažné mléko a prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva. Z bílků a špetky soli ušlehejte tuhý sníh a opatrně ho stěrkou vmíchejte do těsta.

Vymažte a vysypte plech s vyšším okrajem, zapékací mísu nebo dortovou formu máslem a hrubou moukou. Nalijte do nádoby polovinu těsta, poklaďte polovinou jahod, přidejte zbytek těsta a zbylé jahody.

Dobrý nápad: Pokud jahody obalíte ve dvou lžících hrubé mouky, během pečení se nepropadnou do těsta.

Pečte asi 45 minut. Jestli je těsto hotové, ověřte zapíchnutím špejle do středu moučníku – měla by být suchá. Nechte vychladnout a před podáváním posypte moučkovým cukrem.

Čtěte také: Ty nejlepší bublaniny na váš stůl: 11 ověřených receptů

Sezóna bublanin je tu! Nechte se inspirovat našimi osvědčenými recepty a připravte si s námi rychlé moučníky a dezerty. Spotřebujete do nich navíc ovoce, kterého bývá v létě na zahrádce spousta. Z naší nabídky receptů pod článkem si určitě vyberete!
Zdroj článku
Marianne je i na sociálních sítích:

Související články

Dobrý nápad
Něžná, ale velmi houževnatá kráska, která je mnohde symbolem Vánoc: Radost bude dělat i dlouho po svátcích

Něžná, ale velmi houževnatá kráska, která je mnohde symbolem Vánoc: Radost bude dělat i dlouho po svátcích

Dobrý nápad
Tento věnec nejen ušetří peníze, ale také místo na stole

Tento věnec nejen ušetří peníze, ale také místo na stole

Dobrý nápad
Rok stočený do kruhu pro potěchu oka a radost z tvoření

Rok stočený do kruhu pro potěchu oka a radost z tvoření

Dobrý nápad
Výroba domácího másla je jednoduchá a výsledek lahodný: Podmáslí jako vedlejší produkt rozhodně není k zahození

Výroba domácího másla je jednoduchá a výsledek lahodný: Podmáslí jako vedlejší produkt rozhodně není k zahození

×
  • Marianne Venkov & styl
  • 899 Kč
  • ROČNÍ PŘEDPLATNÉ MARIANNE VENKOV A STYL + VAKUOVÉ DÓZY STATUS TRITAN + DIGI VERZE ČASOPISU ZDARMA
  • obrázek magazínu ROČNÍ PŘEDPLATNÉ MARIANNE VENKOV A STYL + VAKUOVÉ DÓZY STATUS TRITAN + DIGI VERZE ČASOPISU ZDARMA
  • Předplatit