Zmrzlinu ano, ale v rozumném množství
Klasická zmrzlina je zdrojem vitamínů a minerálů, které jsou důležité pro správné fungování našeho těla. Je bohatá na vápník a fosfor, obsahuje dobré procento denního příjmu vitamínů skupiny B a vitamínů rozpustných v tucích A, D a E. Dalšími minerály, které v jejím složení vidíme, jsou hořčík, jód, zinek, draslík a také vitamín C. Pokud jíme malé množství zmrzliny (i jednou týdně) a dodržujeme obecně zdravou stravu, zmrzlina může tělu prospět a dodat mu živiny. Existují ovšem i negativní účinky, a to při nadměrné konzumaci. Zmrzlina obsahuje poměrně velké množství cukru a nasycených tuků a pojídání zmrzliny ve velkém množství může způsobit zvýšení tělesné hmotnosti, viscerálního tuku, obvodu pasu a přispět k výskytu onemocnění, jako je obezita, cukrovka 2. typu, ischemická choroba srdeční, zvýšení „špatného“ cholesterolu a krevního tlaku.Takže zmrzlinu ano, ale pochopitelně v rozumném množství. Ideální je snažit se dodržovat vyváženou stravu a mezi ní sem tam přidat trochu tohoto oblíbeného dezertu.