Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Dobrý nápad

Výborná a jednoduchá svačinka nejen do práce: Zpříjemněte si den voňavými chlebovými krekry

Tradice výroby chleba, která trvá již několik tisíc let, se předává nejen s postupy z generace na generaci, ale i s hodnotami, spojenými s tímto darem z klasu. Tato potravina je nedílnou součástí našeho dennodenního života, a její význam si připomínáme každý rok 16. října, kdy slavíme Světový den chleba a pečiva. Tato událost je skvělou příležitostí, jak ocenit nejen tradiční chléb, ale také inovativní recepty, které využívají chlebové koření.

Jana Szkrobiszová | 11. 09. 2024

A právě tato kořenící směs obohacuje mnoho zajímavých receptů, kterým dodává jedinečnou chuť. Ať už jde o klasický chleba, nebo o křupavé varianty pochutin, umí mlsné jazýčky nejen nadchnout, ale i překvapit něčím neobvyklým. Skvělým příkladem jsou křupavé a voňavé chlebové krekry, které jsou ideální ke snídani, jako svačinka do kanceláře či pohoštění na oslavách. Jejich příprava je nejen rychlá, ale také jednoduchá.

Mohlo by se vám líbit

Recept na žemlovku: Na téhle by si pochutnaly i naše babičky

O žemlovce psala už Magdalena Dobromila Rettigová a mnohým z nás její vůně připomene dětství, kdy nám tuhle sladkou dobrotu pekla babička. Vyzkoušejte ji taky. Uvidíte, že vám v kuchyni zavoní sladká nostalgie.
marianne.cz

Chlebové koření, které je součástí receptu obsahuje všechny tradiční ingredience, jako jsou kmín, koriandr a fenykl, v biokvalitě a  dodává snacku nezaměnitelnou chuť. Jestliže jste v kuchařské kondici a rádi byste více experimentovali, můžete  krekry ozvláštnit přidáním anýzu, kardamomu, máku nebo černého kmínu.

Co budete potřebovat?

  • 500 ml vody 
  • 220 g špaldové mouky
  • 120 g jemných ovesných vloček
  • 60 g slunečnicových semínek
  • 45g chlebového koření bio
  • 25 g bílého sezamu
  • 50 g mandlových plátků
  • 50 g lněných semínek
  • 2 lžíce olivového oleje
Mohlo by se vám líbit

Hnutí za lepší chleba! Který si vybrat a proč?

Kupujete si ho téměř vždy, když jste v obchodě. Možná si ho doma i pečete. Ale víte, který je pro vás ten pravý?
marianne.cz

Jak na to?

Nastavte troubu na 180°C a nechte ji předehřát, aby dosáhla správné teploty, tento úkon proveďte dříve než začnete s přípravou těsta. Vyložte dva plechy pečícím papírem. Pak pomocí gumové stěrky rovnoměrně rozetřete těsto na plechy, tak aby vytvořilo tenkou vrstvu. Dejte plechy do předehřáté trouby a pečte 15 minut. Těsto by se mělo začít viditelně scelovat a lehce hnědnout. Přibližně po 15 minutách plechy vyjměte z trouby. Těsto nakrájejte na požadované kousky. Vraťte plechy do trouby a pečte ještě 35 minut, dokud kousky nezískají krásnou zlatavou barvu. Po dokončení pečení nechte krekry na plechu vychladnout pro lepší křupavost.

Marianne je i na sociálních sítích:
Mohlo by se vám líbit

Tradiční vizovické pečivo, zábava na celé odpoledne nejen pro vaše potomky

Toto pečivo sice není určené k jídlu, jen na ozdobu svátečního stolu, případně svícnu či stromečku. U jeho výroby se však dokážou na dlouhé hodiny zabavit dospělí i děti.
marianne.cz
Zdroj článku

Související články

Dobrý nápad
Romantická podzimní vůně pro dokonalý domov: Snadný postup ze tří běžných ingrediencí

Romantická podzimní vůně pro dokonalý domov: Snadný postup ze tří běžných ingrediencí

Dobrý nápad
Podzimní interiér, který nadchne: Pomalujte dýně v romantickém, retro nebo minimalistickém stylu

Podzimní interiér, který nadchne: Pomalujte dýně v romantickém, retro nebo minimalistickém stylu

Dobrý nápad
Naše babičky si vyráběly pleťové masky z věcí, které měly doma: 5 ověřených postupů pro dokonalou kosmetiku

Naše babičky si vyráběly pleťové masky z věcí, které měly doma: 5 ověřených postupů pro dokonalou kosmetiku

Dobrý nápad
Nastal čas zazimovat zahradu: Jak se postarat o nářadí, gril i nábytek

Nastal čas zazimovat zahradu: Jak se postarat o nářadí, gril i nábytek